Thumbnail
Αλέξανδρος Βέλιος

Εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής, παρουσία της συζύγου του.

Σκοπός είναι να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν του είχε χορηγηθεί ειδική ένεση που προκάλεσε ή επίσπευσε το θάνατό του.

Η εκταφή της σορού του δημοσιογράφου διατάχθηκε με τη σύμφωΕίχε ζητήσει ονη γνώμη του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, και τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση.

Παράλληλα, είχε προηγηθεί μία πρώτη κατάθεση της συζύγου του Αλέξανδρου Βέλιου, Νάντιας Γερολυμάτου, με τους αστυνομικούς να ρωτούν για τις συνθήκες θανάτου του συζύγου της και κυρίως για τις αναφορές ενδεχόμενης υποβοηθούμενης ευθανασίας, παρουσία τρίτων. 

Η ίδια φέρεται να δήλωσε στην κατάθεσή της ότι δεν βρισκόταν δίπλα του όταν άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ όταν βρέθηκε δεν αντελήφθη την ύπαρξη κάποιας σύριγγας ή άλλου σκευάσματος που μπορεί να έκανε χρήση ο σύζυγός της.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος έπασχε από όγκο και είχε ξεκινήσει χημειοθεραπείες. Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του να προχωρήσει σε ευθανασία, ενώ είχε μεταβεί στη Ζυρίχη για τον σκοπό αυτόν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα