Thumbnail
Όλοι οι πρόσφυγες εγκατέλειψαν την δομή

Άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών, μέσα σε μια κόλαση φωτιάς, συνέθεταν το σκηνικό τρόμου που στήθηκε τη νύχτα στο hot spot της Μόριας με τους πρόσφυγες και μετανάστες να εγκαταλείπουν μαζικά τον καταυλισμό που έχει πλέον καταστραφεί στο μεγαλύτερο μέρος του. Ανησυχία στην Αθήνα που αναζητεί τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης την ώρα που στο νησί φτάνουν επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ. 

Η νέα ένταση ξεκίνησε το βράδυ, λίγες ώρες μετά τα απογευματινά επεισόδια, όταν συγκρούστηκαν ομάδες Πακιστανών και Αφγανών μεταναστών. Οι συγκρούσεις γενικεύτηκαν με την εμπλοκή κι άλλων εθνοτικών ομάδων και γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Μεγάλες εστίες φωτιάς άρχισαν να ξεπηδούν από διάφορα σημεία του καταυλισμού, με σκηνές, κοντέινερ και άλλο εξοπλισμό να παραδόδεται στις φλόγες. 

Η φωτιά μέχρι τις έντεκα το βράδυ έκαιγε ανεξέλεγκτα μέσα και έξω από το Κέντρο. Τραυματισμοί μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί εκτός από τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ανήλικου που έχει ένα χτύπημα από πέτρα στον λαιμό. Τα υπόλοιπα ασυνόδευτα παιδιά έχουν ήδη μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ. 

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν 18 αλλοδαποί, διαφόρων εθνικοτήτων, από τους οποίους συνελήφθησαν οι 9. Σε βάρους σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 

Μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο, μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια και την πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος του χοτ σποτ της Μόριας συζητούνται αυτή την ώρα σε σύσκεψη στην Αθήνα, σύμφωνα με το γενικό γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη.

 

Moria is evacuated 4000ppl out of camp for safety reasons because of fires #longnight #Moria #Lesvos pic.twitter.com/dm3OOtDPEu

— LifeguardHellas team (@lifeguardhellas) September 19, 2016

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα