Thumbnail
Το Ποτάμι

1) Ο «φιλόσοφος» του Ποταμιού, Στέλιος Ράμφος υποστηρίζει (και κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν τον διαψεύδει) ότι η χούντα άφησε μηδενικό χρέος.

Πρόκειται φυσικά για ψέμα που ούτε οι συνταγματάρχες δεν θα τολμούσαν να εκστομίσουν για να στηρίξουν το καθεστώς τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το χρέος από 32 δισ. δρχ. το 1966 εκτινάχτηκε στα 114 δισ. δρχ. το 1974.

Για την ακρίβεια η χούντα εκτός του ότι υπήρξε η περίοδος της μεγαλύτερηςρεμούλας και διαφθοράς από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, έστησε και ορισμένα από τα μεγάλα οικονομικά τζάκια, που σήμερα στηρίζουν την άνοδο του Ποταμιού. Αυτός είναι ο βασικός συνδετικός σας κρίκος με την επταετία και από αυτόν δεν θα μπορέσει να απογαλακτιστεί ποτέ το κόμμα των εκδοτών και των εργολάβων.

2) Δυο εβδομάδες αργότερα το Ποτάμι επανήλθε στην υπόγεια φιλοχουντική στάση που εκφράζει εδώ και χρόνια ο Σταύρος Θεοδωράκης. “Η εξέγερση των φοιτητών το ’73″ διαβάσαμε σε ανακοίνωση του κόμματος” ήταν μια ηρωική πράξη που έγινε κόντρα στους κομματικούς μηχανισμούς της εποχής”.

Δεν χρειάζεται φυσικά να μπει κανείς στον κόπο να εξηγεί στον “δημοσιογράφο – πλυντήριο της Χρυσής Αυγής”, Σταύρο Θεοδωράκη, ότι στα χρόνια της δικτατορίας δεν υπήρχαν πολιτικά κόμματα.

3) Από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός του κόμματος υποστηρίζει ότι οι «χουνταίοι» δεν ήθελαν ιδιωτικά ΑΕΙ.

Όπως του υπενθύμισε η ΕΦ.ΣΥΝ «Είναι πασίγνωστο γεγονός ότι η αντίθεση των φοιτητών στη δημιουργία από τη χούντα ιδιωτικών ΑΕΙ υπήρξε ένα από τα βασικά στοιχεία που γιγάντωσαν το αντιδικτατορικό κίνημα… Οταν πληροφορηθήκαμε στο ΕΜΠ, τον Ιανουάριο του 1973, την ύπαρξη ξενόγλωσσου ιδιωτικού Τεχνολογικού Ινστιτούτου στην Αγία Παρασκευή, προχωρήσαμε σε αποχή που επεκτάθηκε σε όλες τις σχολές. Ηταν η αρχή του «θερμού» 1973, που κορυφώθηκε με την εξέγερση του Νοέμβρη. Μάλιστα, κατά τη συζήτηση του «Συντάγματος» του 1968, ο Παπαδόπουλος είχε αναρωτηθεί μήπως πρέπει να επιτραπούν και επισήμως τα ιδιωτικά ιδρύματα, αλλά φοβήθηκε ο ίδιος ότι έτσι «θα δημιουργηθή ένα πολυπληθές προλεταριάτον, η υπέρμετρος διόγκωσις του οποίου θα έχη δυσμενείς κοινωνικάς επιπτώσεις». Ετσι, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που άνοιξαν με την άδεια της χούντας ήταν παράνομα, ακόμα και με το δικό της Σύνταγμα.

Πηγή: info-war.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anergia-elstat.jpg
Εξαήμερη εργασία: 690 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση – Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις
«Εργάνη»: 690 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση για χρήση της 6ήμερης εργασίας
Εξαήμερη εργασία: 690 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση – Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις
doe
Για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων Τάσου Γκαραγκάνη  και Βιολέττας Πατέλη για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την...
Για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
texniti noimisini
Νέοι εκπαιδευτικοί: Πανελλήνια Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση Τεχνητής Νοημοσύνης
Σαρώνει στους νέους εκπαιδευτικούς το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό εκπαιδευτικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Χιλιάδες οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος νέων...
Νέοι εκπαιδευτικοί: Πανελλήνια Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση Τεχνητής Νοημοσύνης