Thumbnail

Συντάκτης: Αντα Ψαρρά

Την περασμένη Τετάρτη συνελήφθη στο σπίτι του ο αναρχικός Σπύρος Φατούρος.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν ανάμεσα στους ασθενείς του Νοσοκομείου Κορυδαλλού που έκαναν πολυήμερη αποχή συσσιτίου το 2014 και αποχή από τη φαρμακευτική αγωγή τους στη διάρκεια πανελλαδικής κινητοποίησης κρατουμένων.

Αφορμή για την κινητοποίηση τότε ήταν οι άθλιες συνθήκες αλλά και το νομοσχέδιο Αθανασίου, που καταργούσε τα τελευταία ίχνη δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Η νέα σύλληψη του Σπ. Φατούρου, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και είναι οροθετικός, έγινε ξαφνικά κι ενώ είχε αποφυλακιστεί, επειδή δεν εκπλήρωσε τον όρο να κάνει για 720 ώρες κοινωφελή εργασία αντί να πληρώσει τις 12.000 ευρώ ώστε να εξαγοράσει την ποινή του.

Ο ίδιος προσπάθησε να το κάνει, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω και της επιβαρυμένης υγείας του, όμως έδινε το τακτικό «παρών» στο αστυνομικό τμήμα. Αγνωστο γιατί, συνελήφθη, οδηγήθηκε στο Α.Τ. Περιστερίου όπου, όπως κατήγγειλε σε συντρόφους του, κακοποιήθηκε. Στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις υπηρεσίες των φυλακών, οδηγήθηκε σε ειδικό απομονωμένο θάλαμο του νοσοκομείου, όπως προβλέπει ο σωφρονιστικός κώδικας για τους νεοεισερχόμενους προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι δεν πάσχουν από μεταδοτικό νόσημα.

Ηδη από χθες ο Σπ. Φατούρος έχει πλέον οδηγηθεί σε κανονικό θάλαμο και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να αφεθεί ελεύθερος διότι ούτως ή άλλως έχει συμπληρώσει το όριο κράτησης που προβλέπεται για χαμηλές ποινές.

Τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν για τους «ξαφνικούς» λόγους που οδήγησαν στη σύλληψή του και για το αν ο άνθρωπος αυτός πράγματι κακοποιήθηκε στο τμήμα. Επίσης είναι ερώτημα το αν παρέμεινε απομονωμένος στον ειδικό θάλαμο μόνο όσο διάστημα προβλέπεται από τον κανονισμό ή μήπως υπήρξαν σκόπιμες καθυστερήσεις.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα