Thumbnail
Θα γίνονται χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων

Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προκειμένου να αποφεύγονται οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες πολιτών στα Ειρηνοδικεία της χώρας, προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ημερησία", οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνονται χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων, ενώ στη διαδικασία θα μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος και οι προσφορές από του πλειοδότες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προβλέπεται στις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί.

Οι τράπεζες προσυπογράφουν την εφαρμογή του μέτρου, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουν εδώ και αρκετό καιρό οι δανειστές.

Μάλιστα, το θέμα αυτό βρέθηκε ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων που είχε η ελληνική πλευρά με τους Δανειστές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κυβέρνηση, τράπεζες και δανειστές θέλουν πάση θυσία να εξασφαλίσουν την... "ομαλή" διενέργεια των πλειστηριασμών και να κάμψουν τις αντιδράσεις. Γι' αυτό και η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών θεωρείται πλέον επιβεβλημένη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα