Thumbnail
Βόλος

Σπαρακτικός θρήνος, απαρηγόρητη οδύνη, οργή και θυμός για τα αναπάντητα ερωτήματα… Συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν χθες στη γειτονιά των αγγέλων το παλικάρι 16 ετών. Ο Χρήστος, μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ στη Νέα Ιωνία, έφυγε για πάντα από κοντά τους, μέρες Χριστουγέννων. Κηδεύτηκε χθες, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του πατέρα του Στέφανου.

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα του "Ταχυδρόμου" της Μαγνωσίας, το προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων γέμισε το μεσημέρι από δακρυσμένα νιάτα. Συμμαθητές του ανήλικου μαθητή, αλλά και φίλοι έκλαιγαν και συνομιλούσαν έντονα μεταξύ τους κατά διαστήματα για την αιτία του πρόωρου, άδικου, αιφνίδιου χαμού. Τραγική φιγούρα, ανάμεσα στο πλήθος, η αδερφή του άτυχου παιδιού.

«Ο 16χρονος παραμονή των Χριστουγέννων είχε βγει βόλτα με τους φίλους του. Κάτι του έριξαν στο ποτό», έλεγαν και επαναλάμβαναν. Ο άτυχος μαθητής είχε όνειρα για τη ζωή. Ήταν πολύ καλό παιδί. Αθλούνταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη βραδινή έξοδο έπεσε και κοιμήθηκε, αλλά δεν ξανασηκώθηκε από το κρεβάτι.

Η αδερφή του, σύμφωνα με πληροφορίες, τον βρήκε παγωμένο. Οι νέοι συζητούσαν για τρίτα πρόσωπα, άγνωστα στο οικογενειακό περιβάλλον, στα οποία απέδιδαν ευθύνες.

 Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου ήταν και καθηγητές του 16χρονου, που ενημερώθηκαν σοκαρισμένοι για το περιστατικό και έσπευσαν να συλλυπηθούν την οικογένεια. Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει στον απροσδόκητο χαμό. Έλεγαν για τον μαθητή τους τα καλύτερα λόγια. Ποτέ δεν θα περίμεναν μία τέτοια τραγική εξέλιξη.

Το παλικάρι είχε όρεξη για τη ζωή. Φιλικά πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος είναι συγκλονισμένοι για την απώλεια του Χρήστου, του πιο μικρού αγοριού της πολύτεκνης οικογένειας. Γονείς συμμαθητών του άτυχου ανήλικου δεν είχαν λόγια για να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του. Ενημερώθηκαν αποσβολωμένοι από τα παιδιά τους για την τραγική εξέλιξη.

Μετά τον τελευταίο ασπασμό ο κόσμος έπαιρνε μπομπονιέρες. Λευκό ήταν το φέρετρο του 16χρονου, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία. Τη γαλανόλευκη σημαία, που ο άτυχος μαθητής θαύμαζε και αγαπούσε.

Η νεκροψία

Σε ανακοπή καρδιάς αποδίδει τον θάνατο του 16χρονου η νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα των περαιτέρω εξετάσεων που διενεργήθηκαν θα βγουν στο επόμενο διάστημα.

Ο άτυχος 16χρονος διακομίσθηκε με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, ανήμερα των Χριστουγέννων, στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Γύρω στις 3 το μεσημέρι εισήχθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να τον κρατήσουν στη ζωή. Άμεσα έκαναν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και μαλάξεις. Ο άτυχος 16χρονος εισήχθη στο Νοσοκομείο χωρίς σφυγμό και αναπνοή. Ωστόσο, φαίνεται ότι μετά από λίγη ώρα επανήλθε. Οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες, γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, καθώς ο νέος είχε παρουσιάσει στα μάτια του ενυδρίαση.

Ο 16χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ. Υπέστη και νέο επεισόδιο με την καρδιά του. Όλο το προσωπικό της Μονάδας προσπαθούσε να τον επαναφέρει. Δυστυχώς, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Την επόμενη μέρα το πρωί, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ο 16χρονος άφησε δυστυχώς την τελευταία του πνοή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίο Δραμητινό, οι γιατροί φαίνεται ότι βρήκαν ένα σακουλάκι που περιείχε μία λευκή ουσία άγνωστης χημικής προέλευσης. Οι γιατροί έδωσαν το σακουλάκι στη Αστυνομία, η οποία το έστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου να διαλευκανθεί η χημική προέλευσή της.

Η Αστυνομία διαψεύδει ότι το σακουλάκι με τη λευκή ουσία βρέθηκε επάνω στον 16χρονο και συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου νέου.

Στον Ανακριτή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το χαμό του 16χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του ατόμου που υπέδειξε η οικογένεια του 16χρονου ως υπαίτιου για το θάνατο του γιού της.

Έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, όπως έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, συγγενικά πρόσωπα του αδικοχαμένου μαθητή σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επιτέθηκαν σε άτομο, το οποίο βρέθηκε στον ίδιο χώρο. Πρόκειται για άτομο πιθανότατα αλλοδαπό, νεαρής επίσης ηλικίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε προχθές στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στην Ανακρίτρια Βόλου. Η Εισαγγελία Βόλου θα διερευνήσει τυχόν εμπλοκή του στο θάνατο του παιδιού.
Σπαρακτικό ξέσπασμα του πατέρα

«Θα κινήσω γη και ουρανό για να βρω αυτούς που μου πήραν το παιδί μου»

Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» ο πατέρας του ανήλικου είπε: «Θα κινήσω γη και ουρανό για να βρω αυτούς που μου πήραν το παιδί μου. Εγώ είμαι λίγο της παλιάς σχολής. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού. Αν δεν τους βρει η αστυνομία θα τους βρω εγώ. Το παιδί μου το είχαν ποτίσει με κάτι. Αλλοίμονο τους αν πέσουν στα χέρια μου. Εγώ τους έχω ήδη καταδικάσει αυτούς τους ανθρώπους».
Ο πατέρας του ανήλικου μαθητή μιλάει για τον 16χρονο. «Ήταν το καλύτερο παιδί. Δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Εγώ είχα όνειρα και σκέψεις για αυτό το παιδάκι. Το παιδάκι μου πήγαινε στη σχολή για να γίνει θερμοϋδραυλικός και να ξεκινήσει δουλειά. Ήταν ένα συνεσταλμένο, καλοσυνάτο και φιλότιμο παιδάκι και τον παρέσυραν οι εγκληματίες, δυστυχώς».

Συντετριμμένη είναι όλη η οικογένεια του 16χρονου. Η αδερφή του έγραψε στο facebook: «Καλό παράδεισο άγγελέ μου. Σ’ αγαπάμε όλοι, ζωή μου. Να μας προσέχεις από εκεί ψηλά καρδούλα μου. Να χαμογελάς αδερφούλη μου. Θα είσαι πάντα μία ζωή στις καρδιές όλων μας. Έφυγες άδικα, αλλά όλα εδώ πληρώνονται καμάρι μου. Μονάκριβό μου αγοράκι».

Εξάλλου, η αδερφή του άτυχου μαθητή από την πρώτη στιγμή αντέδρασε οργισμένη. Σε ανάρτησή της στο facebook, από τις πρώτες δραματικές ώρες μετά το θάνατο του παλικαριού, έγραψε: «Παιδιά σήμερα νωρίς το πρωί ο Χρηστάκος μου, ο αδερφός μου, έφυγε μακριά… Για να είναι καλά… Σας ευχαριστώ πολύ όλους, να είστε καλά, αλλά με το να μου στέλνετε και να με ρωτάτε αν είναι αλήθεια, με κάνετε χειρότερα και την οικογένειά μου. Οι υπεύθυνοι θα το πληρώσουν και αυτοί που γνωρίζουν και δεν μιλάνε δεν γλιτώνουν. Έχασα τον μικρό μου, τον Χρηστάκο μου. Σεβαστείτε το σας παρακαλώ πολύ. Το λέω δημόσια γιατί είχε πολλούς φίλους το ψυχάκι μου. Σας παρακαλώ πολύ. Καλό παράδεισο ζωή μου, σ’ αγαπώ πολύ άγγελε μου, να μας προσέχεις από εκεί ψηλά ψυχή μου».
Σπαραγμός και μέσω Facebook

Τραγική ειρωνεία: στις 18 Δεκεμβρίου, καλούσε τους φίλους του να του πουν «αντίο»

«Π…..α ζωή μου χρωστάς πολλά», το μήνυμα στη μνήμη του 16χρονου Χρήστου, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. «Ελπίζουμε ότι όσοι αγαπούν τον Χρήστο, θα βρουν παρηγοριά πηγαίνοντας στο προφίλ του για να θυμηθούν και να τιμήσουν τη ζωή του», έγραψαν φίλοι του 16χρονου που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα από τη ζωή και επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να αποχαιρετίσουν διαδικτυακά τον αγαπημένο τους Χρήστο.

Ο τοίχος του Χρήστου Τ. κατακλύστηκε από σπαρακτικά μηνύματα, μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός του, τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, μία ημέρα μετά την ονομαστική του γιορτή.

«Έφυγε από τη ζωή ένα ξεχωριστό άτομο. Θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας. Αδερφέ μου έφυγες τόσο νωρίς και τόσο άδικα», έγραψε ο Θ. Σ.

«Ρε Χρήστο δεν σου άξιζε αυτό», ανάρτησε ο Π. Μ.

«Αδερφέ μου καλό ταξίδι, να προσέχεις εκεί που είσαι. Σε ζήλεψε ο Θεός και σε πήρε κοντά του. Να μας προσέχεις από εκεί ψηλά», το μήνυμα του Γ. Μ.

«Καλό παράδεισο φίλε μου. Θα σε έχουμε πάντα στις καρδιές μας», ανέφερε ο Κ.

«Μας λείπεις ήδη αδερφέ. Θα σε θυμόμαστε πάντα. Να μας προσέχεις από εκεί πάνω», το μήνυμα του Δ. Μ.

«Καλό παράδεισο. Να ζήσουμε να σε θυμόμαστε μαγκάκο μου. Κουράγιο στην οικογένειά σου. Να μην πω λόγια για τον τύπο που σε έφθασε εκεί», έγραψε ο Δ. Λ.

Φωτογραφίες του Χρήστου, λόγια αγάπης, μαύρες κορδέλες, αναρτημένες στον τοίχο του στην προσωπική του σελίδα στο FB. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Χρήστος έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα.

Τραγική ειρωνεία; Στις 18 Δεκεμβρίου, καλούσε από τη σελίδα του τους φίλους του να του πουν… αντίο. «Σχολιάστε «αντίο». Αν απαντήσω «μείνε» είναι επειδή σε θέλω στο 2017», ανέφερε ο Χρήστος Τ., στον οποίο χθες το μεσημέρι, οικογένεια, φίλοι, συμμαθητές και συγγενείς είπαν το στερνό αντίο.

«Χαμηλών τόνων παιδί»

Η είδηση του θανάτου του 16χρονου Χρήστου Τ., έχει συγκλονίσει τη σχολική οικογένεια του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας όπου φοιτούσε. Ο Χρήστος δε θα επιστρέψει μαζί με τα άλλα παιδιά στο σχολείο μόλις τελειώσουν οι διακοπές. Η θέση του στο θρανίο θα μείνει κενή να θυμίζει τον ξαφνικό και άδικο χαμό ενός εφήβου.

Είχε αποφασίσει να φοιτήσει στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας γιατί ήθελε να γίνει θερμοϋδραυλικός. Πήγαινε στην α’ τάξη. Και όπως αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου Βάιος Λιαπόπουλος, ήταν ένα παιδί που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. «Δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. Δεν δημιουργούσε προβλήματα, ούτε είχαμε διαπιστώσει κάποιο δείγμα παραβατικής συμπεριφοράς. Μία μονόωρη ποινή είχε όλη κι όλη. Γενικά ήταν παιδί χαμηλών τόνων», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Λιαπόπουλος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ανδρέας Δρακόπουλος
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
Απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναγόρευση του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του ΙΣΝ, σε Επίτιμο...
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
elas-peripoliko
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ
Κρητικοί νταήδες ξυλοκόπησαν οικογένεια - Αναγνωρίστηκαν οι δύο από την θερμόαιμη παρέα
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ