Thumbnail
Τι συνέβη

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας μίας 32χρονης και της 86χρονης γιαγιάς της, καθώς ο σύζυγος της πρώτης κατηγορείται ως υπαίτιος του θανάτου των δύο γυναικών. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες για την προφυλάκιση ή μη του 43χρονου, ο οποίος εργάζεται ως λέκτορας του ΑΠΘ.

Όλα συνέβησαν τον Αύγουστο του 2013 όταν γιαγιά και εγγονή έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τέσσερις ημέρες, νοσηλευόμενες στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στην εκταφή των σορών των δύο γυναικών, λίγους μήνες αργότερα. Έτσι, επιβεβαιώθηκε πως είχαν πεθάνει από δηλητηρίαση απόμεγάλες ποσότητες αρσενικού. Η υπόθεση ανατέθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, η οποία, μετά από πολύμηνη έρευνα, διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Στη συνέχεια ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Λίγο αργότερα η δίωξη προσωποποιήθηκε στον 43χρονο ακαδημαϊκό, σύζυγο της 32χρονης και πατέρα του ανήλικου παιδιού τους.

Ο τελευταίος, που είχε καταθέσει και ως ύποπτος στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, απολογήθηκε στον ΣΤ' Ανακριτή, ως κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή. Αρνήθηκε την κατηγορία, μιλώντας για σκευωρία της οικογένειας της συζύγου του και συγκεκριμένα του πατέρα της άτυχης 32χρονης, ο οποίος είναι απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και αδελφός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Ο ανακριτής ζήτησε την προφυλάκιση του κατηγορουμένου, σε αντίθεση με την εισαγγελέα, που γνωμοδότησε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι να γίνει η δίκη. Την απόφαση θα λάβει τις επόμενες μέρες το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 32χρονη, η οποία εργαζόταν επίσης στο ΑΠΘ, ως γραμματέας στην Πολυτεχνική Σχολή, δηλητηριάστηκε σταδιακά, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου την επισκέπτονταν οι οικείοι της, μεταξύ αυτών ο σύζυγος και η γιαγιά της. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με μυϊκή αδυναμία στα πόδια, αρχικά στη μονάδα εντατικής θεραπείας και στη συνέχεια στην Παθολογική Κλινική, όταν παρουσίασε σημάδια βελτίωσης.

Μερικές βδομάδες αργότερα εισήχθη στο ίδιο νοσοκομείο και η γιαγιά της, με οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Η ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε πρώτη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η εγγονή της, εμτά από απότομη επιδείνωση της κατάστασής της, η οποία προκλήθηκε από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

άντρας παγκάκι
Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο ηλικιωμένος που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον γιό του
Ο γιος του 82χρονου είχε συλληφθεί με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής βίας
Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο ηλικιωμένος που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον γιό του
toyrismos
Αλλάζει το πλαίσιο για τον τουρισμό: Ξενοδοχειακές μονάδες σε ακατοίκητα νησιά και «φρένο» στο Airbnb
Ανοίγει ο δρόμος για την τουριστική αξιοποίηση ακατοίκητων νησιών και τη μετατροπή οικισμών σε τουριστικές μονάδες - Τί ορίζει το νέο Χωροταξικό...
Αλλάζει το πλαίσιο για τον τουρισμό: Ξενοδοχειακές μονάδες σε ακατοίκητα νησιά και «φρένο» στο Airbnb