Thumbnail
Ανακοίνωση

Έκκληση να βρεθεί λύση και να συνεχιστεί η έκδοση των δύο ιστορικών εφημερίδων της Ελλάδας – του «Βήματος» και των «Νέων», απηύθυναν η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ και EFJ) με ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν σήμερα από τις Βρυξέλλες.

«Η κατάρρευση του ισχυρότερου δημοσιογραφικού οργανισμού της Ελλάδας είναι αιτία ανησυχίας» τονίζουν οι IFJ και EFJ. Παράλληλα, κάνουν έκκληση να διαφυλαχθεί ο πλουραλισμός των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, ο οποίος είναι «ο πυλώνας για κάθε δημοκρατική κοινωνία, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφοροποίηση των πηγών πληροφόρησης και οι Έλληνες πολίτες να ενημερώνονται σωστά».

«Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να βρουν μια βιώσιμη λύση προς το συμφέρον των εργαζομένων του οργανισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του IFJ Φιλίπ Λερούθ, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στη συντακτική ανεξαρτησία των δημοσιογράφων των δύο εφημερίδων.

Αν χαθούν αυτές οι βασικές εφημερίδες από το ελληνικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης, θα είναι μια τρομερή απώλεια, τόσο για την κοινωνία όσο και για τις οικογένειες των εργαζομένων, πρόσθεσε ο πρόεδρος της EFJ, Mogens Blicher Bjerregård.

Η IFJ και η EFJ στην ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι 500 εργαζόμενοι, και μεταξύ τους 250 δημοσιογράφοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και καταγγέλλουν το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) ότι άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους για έξι μήνες. Επισημαίνεται επίσης, ότι παρότι ανακοινώθηκε πως σταματάει η έκδοση των δύο εφημερίδων, οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ αποφάσισαν να αντισταθούν και να συνεχίσουν να δουλεύουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astynomia-sxoleio
Απίστευτο: Κάλεσαν την Αστυνομία να μιλήσει για το bullying σε σχολείο, διαμαρτυρήθηκαν οι γονείς και τους... έστειλαν την ομάδα ΔΙΑΣ!
Αδιανόητες καταστάσεις εναντίον γονέων καταγγέλουν οι ίδιοι σε Δημοτικό σχολείο του Πειραιά... (Φωτό αρχείου)
Απίστευτο: Κάλεσαν την Αστυνομία να μιλήσει για το bullying σε σχολείο, διαμαρτυρήθηκαν οι γονείς και τους... έστειλαν την ομάδα ΔΙΑΣ!
ζαχαρη
Συναγερμός για ανάκληση ζάχαρης με διοξείδιο του θείου - Εντοπισμένο κίνδυνο και στην Ελλάδα
Η επικίνδυνη ζάχαρη φοίνικα από την Ταϊλάνδη περιέχει αδήλωτο αλλεργιογόνο – Αντίκτυπος και για τις ελληνικές αγορές
Συναγερμός για ανάκληση ζάχαρης με διοξείδιο του θείου - Εντοπισμένο κίνδυνο και στην Ελλάδα
Πανελλαδικές
Πανελλήνιες 2025: Η εγκύκλιος για τη διεξαγωγή των εξετάσεων Ημερησίων, Προτύπων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ
Με αυτήν ορίζονται οι διαδικασίες και λεπτομέρειες συμμετοχής υποψηφίων, επιτηρητών, τα βαθμολογικά κέντρα, η διακίνηση των γραπτών των υποψηφίων, κ.α
Πανελλήνιες 2025: Η εγκύκλιος για τη διεξαγωγή των εξετάσεων Ημερησίων, Προτύπων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ