Thumbnail
Σε παραλία του νομού Ρεθύμνου

Η πρώτη φωλιά Careta Careta για το 2017 εντοπίστηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην παραλία της περιοχής Σφακάκι Ρεθύμνου. 

Η φωλιά εντοπίστηκε από μέλη του ΑΡΧΕΛΩΝ σε σημείο όπου, λόγω της εκτεταμένης διάβρωσης, η παραλία έχει μικρύνει σε μέγεθος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο απαραίτητος διαθέσιμος και ασφαλής για τις φωλιές χώρος, γεγονός που οδηγεί στη μεταφορά τους, από τους ερευνητές του Συλλόγου, σε πιο ασφαλή σημεία, προκειμένου να μην καταστρέφονται από την επαφή με το κύμα.

Οι θαλάσσιες χελώνες της Κρήτης αποδεικνύουν για μια ακόμη χρονιά ότι αποτελούν τον αρχαιότερο επισκέπτη του νησιού, τιμώντας το με την παρουσία τους. 

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ελπίζει και εύχεται ότι η Κρητική φιλοξενία που φημίζεται ανά τον κόσμο να συνεχίσει να καλοδέχεται την θαλάσσια χελώνα στον ίδιο βαθμό, διατηρώντας πάνω από όλα τους βιοτόπους αναπαραγωγής τους σε καλή κατάσταση, εφαρμόζοντας τα απλά μέτρα προστασίας που προτείνει ο Σύλλογος και που αφορούν όχι μόνο το είδος αλλά και τις παραλίες ωοτοκίας. 

Τις σημαντικές αυτές παραλίες που επισκέπτεται πλήθος τουριστών κάθε χρόνο ακριβώς για τον ίδιο λόγο που τον επισκέπτονται και οι θαλάσσιες χελώνες, για την καθαρότητα και την ποιότητα τους, το αμμουδερό τοπίο και το καλό κλίμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια