Thumbnail
Λάρισα

Επίθεση από 20 Ρομά φαίνεται πως δέχθηκε την Κυριακή το πρωί στις 07:00 πλήρωμα περιπολικού της 'Αμεσης Δράσης, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης, από την επίθεση οι αστυνομικοί του περιπολικού τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι «θεσμικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν τη δημιουργία «άβατων» στην περιοχή», ενώ καλείται η διεύθυνση αστυνομίας Λάρισας να προχωρήσει σε εφαρμογή «ενός σοβαρού σχεδίου αστυνόμευσης της περιοχής», το οποίο όπως τονίζει η ανακοίνωση, «δε θα εφαρμόζεται κατά το δοκούν, ανάλογα με το αν έχει ποδοσφαιρικό αγώνα ή άλλα μέτρα».

«Ζητούμε από τους τοπικούς άρχοντες να στηρίξουν τη προσπάθεια της αστυνομίας, δείχνοντας με τη στάση τους τη μηδενική ανοχή της Πολιτείας σε φαινόμενα ανομίας και ότι πλέον η ηρεμία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των υπολοίπων κατοίκων της περιοχής είναι υπεράνω των εκλογών και των ψήφων.

Τα ανωτέρω θα πρέπει να καταστήσουν σαφές στους «ψευτονταήδες» ότι, στα πλαίσια της Δημοκρατίας, σεβασμός και δικαιώματα είναι έννοιες αμφίδρομες, που δεν αφορούν μόνο τον Αστυνομικό, αλλά και τον ελεγχόμενο, καθώς επίσης ότι η συντεταγμένη Πολιτεία θα είναι αμείλικτη μαζί τους και εφόσον δεν αλλάξουν συμπεριφορά, θα υπάρχει μηδενική ανοχή και τα κρατητήρια θα γίνουν δεύτερο σπίτι τους.

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους συναδέλφους, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή μας, σε ότι χρειαστούν», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pasxa.jpg
Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα: Αστάθεια, φυσιολογικές θερμοκρασίες και... ένα ήρεμο Πάσχα

Ο Απρίλιος μπήκε και, σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις, αναμένεται να κυλήσει εντός φυσιολογικών πλαισίων για την εποχή. Ο καιρός θα...

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα: Αστάθεια, φυσιολογικές θερμοκρασίες και... ένα ήρεμο Πάσχα