Τις συνθήκες υπό τις οποίες ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος, κράτησε τελικά την ταμπέλα του σχολείου του κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, σε περιοχή της Δάφνης στην Αθήνα, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, θα υπάρξει ανακοίνωση, μόλις το υπουργείο λάβει αναλυτική πληροφόρηση από τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο, Δευτέρα.
«Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το περιστατικό και αύριο (σ.σ. Δευτέρα) θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση, κατόπιν πληροφοριών που λαμβάνονται από τη σχολική μονάδα και το πρόγραμμα ?Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων αιτούντων άσυλο ή μετεγκατάσταση από την χώρα' του δήμου Αθηναίων, βάση του οποίου η οικογένεια βρίσκεται σε διαμέρισμα», είπε συγκεκριμένα ο κ. Αγγελόπουλος.
Ο Αμίρ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε δηλώσει σχετικά με τη διαδικασία της κλήρωσης: «Εγώ δεν ήμουν ενήμερος ότι συμμετείχα στη διαδικασία, απλά μου είπαν ότι βγήκε το όνομά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παρελάσω μαζί με τους συμμαθητές μου», ενώ είχε σημειώσει ότι όλοι οι συμμαθητές του τού έδωσαν τα συγχαρητήριά τους.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ*
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση