Thumbnail
Καλαμαράκια

Υλικά:

 

1 κιλό καλαμαράκια κατά προτίμηση φρέσκα

καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα

ηλιέλαιο για το τηγάνι

αλάτι πιπέρι

λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια μας κόβουμε το κεφάλι με τα πλοκάμια και αφαιρούμε τα μάτια και το στόμα.

Κόβουμε το σώμα σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκατοστά.

Σε μία πλαστική σακούλα βάζουμε το καλαμποκάλευρο και μερικά από τα καλαμαράκια και την κουνάμε πολύ καλά να πάει το αλεύρι παντού.

Συνεχίζουμε την διαδικασία για όλα τα καλαμαράκια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι μας.

Το λάδι πρέπει να είναι καυτό και αρκετό ώστε να καλύψει εντελώς τα καλαμαράκια.

Ρίχνουμε το 1/4 από τα καλαμαράκια μας και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά λάδια.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα.

Σερβίρουμε ζεστά με λίγο λεμόνι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pasxa.jpg
Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα: Αστάθεια, φυσιολογικές θερμοκρασίες και... ένα ήρεμο Πάσχα

Ο Απρίλιος μπήκε και, σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις, αναμένεται να κυλήσει εντός φυσιολογικών πλαισίων για την εποχή. Ο καιρός θα...

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα: Αστάθεια, φυσιολογικές θερμοκρασίες και... ένα ήρεμο Πάσχα