Thumbnail

 

Πενήντα ευρώ για να παντρευτείς, να χωρίσεις ή να... πεθάνεις περιλαμβάνει το νέο σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, με σκοπό να ελέγχξει, όπως αναφέρει, τις "μαϊμού" συντάξεις. Οι γάμοι και τα διαζύγια είναι, προφανώς, παράπλευρες απώλειες.
 
 
Η νέα επιχείρηση, λοιπόν, λέγεται σχέδιο "Αριάδνη" και προβλέπει ότι για οποιαδήποτε αλλαγή οικογενειακής κατάστασης οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν στους συμβολαιογράφους 50 ευρώ, ποσό που θα τους επιστρέφεται -κάποια στιγμή- από το ασφαλιστικό τους ταμείο. Η επιχείρηση παρουσιάζεται σήμερα στις 11 από τον υπ. Εργασίας, ο οποίος εκτιμά ότι θα εξασφαλίσει 500. εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.
 
Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καταβάλουν περίπου 50 ευρώ στους συμβολαιογράφους, ποσό το οποίο θα τους επιστρέφεται στη συνέχεια από το ασφαλιστικό τους ταμείο.Οι συμβολαιογράφοι θα είναι ηλεκτρoνικά διασυνδεδεμένοι με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα ενημερώνονται άμεσα και έτσι θα σταματά η καταβολή συντάξεων σε νεκρούς και συντάξεων χηρείας σε περιπτώσεις τέλεσης νέων γάμων.
 
Όπως δήλωσε στο Mega ο υπ. Εργασίας «Από 1/1/2013 δεν θα ξαναγεννηθεί η παραβατικότητα» υπογραμμίζοντας ότι «με το νέο σύστημα εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ασφαλισμένοι δεν θα ξαναδούν "μαϊμού" συντάξεις», σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το αίσθημα... «κοινωνικής δικαιοσύνης». 
 
Συγχαρητήρια στον κ. Υπουργό που είχε το θάρρος να παραδεχτεί πως ο μόνος τρόπος να ελέγχξει τις "μαϊμού" συντάξεις είναι να φορολογήσει τον θάνατο.
 
left.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetasi.jpg_b2_1.jpg
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού
Πρόγραμμα εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2024, υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας των Ελλήνων του εξωτερικού
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού