Thumbnail
Εορτασμός εργατικής Πρωτομαγιάς

Με απεργιακές συγκεντρώσεις τιμούν σήμερα τα εργατικά σωματεία και οι συνδικαλιστικοί φορείς την εργατική Πρωτομαγιά. Εκδηλώσεις – συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα, με τις μεγαλύτερες να γίνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος, τα τρόλεϊ και τα πλοία.

Στην Αθήνα

Οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ πραγματοποιούν την απεργιακή τους συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί για να διαδηλώσουν, όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους «για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις».

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 10:00 στο Σύνταγμα και στον Πειραιά στις 11:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη, με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών».

Τέλος, διάφορα Πρωτοβάθμια Σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στο Μουσείο, για την δική τους απεργιακή συγκέντρωση.

 

Στη Θεσσαλονίκη

 

Απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης (ΕΚΘ), στις 10.30 το πρωί, μπροστά στις εγκαταστάσεις του. Τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά από το κτίριο του ΕΚΘ).

Νωρίτερα, στις 10.00, συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ, το οποίο έχει προγραμματίσει ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις για σήμερα, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα