Thumbnail
Το κλίμα στις σχολές

Με προβλήματα διεξάγονται οι εκλογές στη Νομική Αθηνών, καθώς κάλπες έχουν στηθεί σε δύο τοποθεσίες, εντός και εκτός Ιδρύματος!

Από τη μία, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που καλεί τους φοιτητές να ψηφίσουν στην στην Αίγλη Ζαππείου και από την άλλη όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις που αντιδρούν και παραμένουν στο κτίριο της οδού Σίνα, όπου διεξάγουν κανονικά τη διαδικασία.

Στο Ζάππειο θα διεξάγονταν και οι φοιτητικές εκλογές της ΑΣΟΕΕ, οι οποίες όμως ακυρώθηκαν.

Το κλίμα στις σχολές

Οι φοιτητικές εκλογές φέτος διεξάγονται με "φόντο" τις συγχωνεύσεις ΤΕΙ και τις ρητορικές και τις έρευνες, σχετικά με τη βία και την ανομία στην ανώτατη Εκπαίδευση. Όπως και πέρυσι, δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο όργανο των φοιτητών, το οποίο να είναι επιφορτισμένο με την καταμέτρηση ψήφων, οπότε για άλλη μία χρονιά η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής εικόνα, στις εκλογές αναμένεται να κυριαρχήσει η αποχή. Πέρυσι είχε "αγγίξει" ποσοστό άνω του 40%.

Οι περισσότερες σχολές έχουν προχωρήσει σε ακύρωση όλων των εκπαιδευτικών διαδικασιών, εκτός του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που θα λειτουργήσει κανονικά, ενώ το Πάντειο εξέδωσε ανακοίνωση για ομαλή συνέχιση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σήμερα.

Σημειώνεται ότι οι φοιτητές μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους έως και τις 7 το απόγευμα, επιδεικνύοντας στην εφορευτική επιτροπή το φοιτητικό τους πάσο και την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα