Thumbnail
Τον γύρο του Διαδικτύου έκαναν δημοσιεύματα που εμφάνιζαν άτομα να κατεβάζουν την ελληνική σημαία, αναφέροντας ότι πρόκειται για Αλβανούς

Όμως, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μία ακόμη κλασική περίπτωση fake news που καταρρίπτεται.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που μεταδίδει το Flashnews.gr, τα άτομα που κατέβασαν την σημαία στις Δαφνές Ηρακλείου δεν προέρχονται από την Αλβανία αλλά από τη Γαλλία

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στο βίντεο που δημοσιεύτηκε φαίνεται ο αριθμός πινακίδας του οχήματος που ανήκει σε εταιρεία ενοικιαζόμενων. Το συγκεκριμένο όχημα λοιπόν νοικιάστηκε από Γάλλους και όχι Αλβανούς.

Ωστόσο, εντύπωση και περισσότερα ερωτήματα δημιουργούνται από το γεγονός ότι τα άτομα που πρωταγωνίστησαν στο περιστατικό αναχώρησαν ήδη από το Ηράκλειο, καθώς πέταξαν χθες το βράδυ από το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης".

Από την πλευρά του, το ekriti.gr επιβεβαιώνει την παραπάνω πληροφορία, ενώ, επικαλούμενο αστυνομική πηγή, αναφέρει ότι πρόκειται για φοιτητές από κολέγιο στη Γαλλία που ταξίδεψαν στην Κρήτη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Κάποιοι από αυτούς, ξεκίνησαν στις 31 Οκτωβρίου να ενοικιάζουν αυτοκίνητα προκειμένου να κάνουν τις βόλτες τους. 

Αυτό έκαναν και οι δύο άνδρες που κατέβασαν τη σημαία, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να εξηγήσει την πράξη τους. 

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, τόσο οι δύο άνδρες που εμφανίζονται στο βίντεο όσο και οι υπόλοιποι 36 φοιτητές, αναχώρησαν αεροπορικώς χθες από το Ηράκλειο, στις 7 περίπου το απόγευμα. 

Πάντως η προανάκριση της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται.

Όπως φαίνεται, το ζήτημα των fake news και της παραποιημένης πληροφόρησης, εσκεμμένα ή εκ παραδρομής, εξακολουθεί να μεσουρανεί, "αγγίζοντας" ευαίσθητα ζητήματα που οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα και αλλοιωμένη εικόνα της πραγματικότητας, καλλιεργώντας μάλιστα "κλίμα" έντασης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

koronoios
Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού; Παίζουν τα κλιματιστικά κάποιο ρόλο;
Ένας ακόμη «ένοχος» για τη μετάδοση, που δύσκολα πάει το μυαλό μας, είναι ο αγαπημένος μας «φίλος» που μας ξελασπώνει τις δύσκολες μέρες του...
Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού; Παίζουν τα κλιματιστικά κάποιο ρόλο;