Thumbnail
Συμπεριλαμβάνεται και ο νομός Αττικής

Η Γ.Γ.Π.Π. και η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσαν για σήμερα υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π. για αύριο Πέμπτη 20-08-2019, προβλέπεται υψηλός δείκτης επικινδυνοτητας εκδήλωσης πυρκαγιάς (δείκτης 3) σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

Στην κατηγορία Κινδύνου 3 (Υψηλή) ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, δηλαδή είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι κλπ).

Η προσοχή όλων και η λήψη μέτρων πρόληψης και αυτοπροστασίας αποτελεί βασικό παράγονται πρόληψης και αποφυγής κινδύνων για την ζωή και την περιουσία του. 

Ειδικότερες οδηγίες σε σχέση με τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Συνιστάται στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, ο καπνισμός μελισσιών κ.α.. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Χάρτης πρόγνωσης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα