Thumbnail
Καλεί την ακαδημαϊκή κοινότητα των ΤΕΙ σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 με τα παρακάτω αιτήματα:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τ.Ε.Ι. (Ο.Σ.Ε.Π. - Τ.Ε.Ι.) 

ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ & ΔΗΜΗΤΣΑΝΗΣ, ΑΙΓΑΛΕΩ           Τ.Κ.  12 210      

Τηλ: 210 - 5385142  

Fax :  210-5385859                                                                 e-mail : [email protected]

Αρ. Πρωτ.:  2343                                                                              Αθήνα, 17/10/2012    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή σε κινητοποιήσεις των Μελών Ε.Π. των ΤΕΙ στις 18/10/2012

   Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, καθημερινά διαπιστώνει την τραγική και αδιέξοδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Την κύρια ευθύνη φέρει το πολιτικό σύστημα που διακυβέρνησε τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες και σήμερα κάτω από την πίεση της Τρόικας συνεχίζει να παίρνει αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων και την διόγκωση της ανεργίας.

Καλεί την ακαδημαϊκή κοινότητα των ΤΕΙ σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 με τα παρακάτω αιτήματα:

 

  • Τη διαμόρφωση ενός ενιαίου ειδικού μισθολογίου για όλους τους λειτουργούς του δημοσίου με ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Επαναφέρουμε το αίτημα για άμεση συνάντηση - με τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας και παράλληλα άμεση ενεργοποίηση της τριμελούς Επιτροπής των δύο Υπουργείων και των Ομοσπονδιών ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ/ΤΕΙ και της ΕΕΕ για το ειδικό μισθολόγιο των λειτουργών της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας.
  • Την ενίσχυση της χρηματοδότησης των ΤΕΙ που υπολειτουργούν, λόγω της περικοπής του προϋπολογισμού τους, σε ποσοστό μέχρι και 50 %.
  • Τη μη εφαρμογή στα ΤΕΙ του κανόνα 5:1, για τις νέες προσλήψεις.
  • Την προώθηση της διαδικασίας των εξελίξεων των μελών Ε.Π..
  • Το διορισμό όλων των εκλεγμένων  μελών Ε.Π., που εκκρεμεί τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και την άμεση προκήρυξη των θέσεων που εκκενώθηκαν λόγω συνταξιοδότησης των μελών Ε.Π.
  • Χωροταξικός ανασχεδιασμός ΑΕΙ (Σχέδιο ΑΘΗΝΑ): Απαιτείται ένας συνολικός χωροταξικός ανασχεδιασμός (με επιστημονικές μελέτες σκοπιμότητας) τόσο της χωροθέτησης όλων των ΑΕΙ, όσο και των επιστημονικών, τεχνολογικών ή διεπιστημονικών αντικειμένων που καλύπτουν. Εκφράζουμε τη ριζική αντίθεσή μας με τον τρόπο που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας το χωροταξικό ανασχεδιασμό των ΑΕΙ, καταργώντας αποσπασματικά Τμήματα των ΤΕΙ (όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν), χωρίς να αντιμετωπίζει συνολικά το πρόβλημα. Το φημολογούμενο σχέδιο «Αθηνά», που έρχεται να αντικαταστήσει το σχέδιο «Καλλικράτης» για την Ανώτατη Εκπαίδευση, δεν πρέπει να σχεδιαστεί με λογικές μνημονίου και να οδηγήσει τα ιδρύματά μας σε αδιέξοδο.

 

  Ο Πρόεδρος

 

 

Γιάννης Τσάκνης

Καθηγητής

ΤΕΙ Αθήνας

 

 

 

Ο Γραμματέας

 

 

Γεώργιος Ανδρεάδης

Καθηγητής Εφαρμογών

ΤΕΙ  Θεσσαλονίκης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα