Δύο νοσηλευτές του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής μετακινούνται σε άλλα σχολεία, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νοσηλευτή το μεγαλύτερο ειδικό σχολείο του νομού, στο οποίο φοιτούν οι βαρύτερες περιπτώσεις Ειδικής Αγωγής.
Οι γονείς των μαθητών του σχολείου υποστηρίζουν ότι «οι αποφάσεις που πάρθηκαν θέτουν σε άμεσο και καθημερινό κίνδυνο τη ζωή και υγεία των παιδιών».
«Οι σχολικοί νοσηλευτές είναι η πλέον δυσεύρετη ειδικότητα για όλους τους τύπους σχολείων, πόσο μάλλον να εκλείπει από ένα σχολείο ειδικής αγωγής» επισημαίνουν οι γονείς.
Επίσης, τονίζουν:«Δίνουμε καθημερινό αγώνα για να κρατήσουμε ζωντανά τα παιδιά μας και να μπορέσουμε να τα εντάξουμε στο κοινωνικό σύνολο. Σκεφτήκατε, αν ένα παιδί, χρειαστεί να κάνει π. χ. ένεση ινσουλίνης από έναν νοσηλευτή και δεν υπάρχει καθόλου νοσηλευτής τι γίνεται ποιος έχει την ευθύνη; Μήπως αυτά τα παιδιά τα καταδικάζετε να μείνουν κλεισμένα στο σπίτι τους, τους αρνείστε το δικαίωμα στην εκπαίδευση;».
Οι γονείς ζητούν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάσταση στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής.
«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, τα ΑΜΕΑ και οι οικογένειες τους δεν είμαστε Β’ κατηγορίας άνθρωποι, δεν θα επιτρέψουμε να είναι τα παιδιά μας έρμαιο και παιχνίδι κανενός. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας» υπογραμμίζουν οι γονείς.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής
Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής κατόπιν των υπ΄αρίθμ. ΔΙΠΕ6693/26.11.2024 και Φ.11.4/5833/27.11.2024 αποφάσεων των Διευθύνσεων εκπαίδευσης που αναρτήθηκαν και στη Διαύγεια, με τις οποίες οι δύο (2) νοσηλευτές του σχολείου μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες, αφήνοντας τη μεγαλύτερη Ειδική Σχολική Μονάδα του νομού στην οποία φοιτούν οι βαρύτερες των περιπτώσεων ειδικής αγωγής χωρίς νοσηλευτή ή στην καλύτερη μόνο με έναν, με λύπη και απογοήτευση (ακόμα μια φορά) διαπιστώνουμε ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν θέτουν σε άμεσο και καθημερινό κίνδυνο τη ζωή και υγεία των παιδιών μας.
Οι σχολικοί νοσηλευτές είναι η πλέον δυσεύρετη ειδικότητα για όλους τους τύπους σχολείων, πόσο μάλλον να εκλείπει από ένα σχολείο ειδικής αγωγής. Γνωρίζουμε ότι οι πίνακες σε αυτή την ειδικότητα έχουν εξαντληθεί και παρόλο που τα κενά δηλώνονται, δεν μπορούν να αναπληρωθούν. Σ΄αυτό έρχεται να συνηγορήσει η υπ΄αρίθμ.Φ.16.2/5717/21.11.2024 απόφαση της Δ.Δ.Ε. Ροδόπης, σύμφωνα με την οποία προσλήφθηκε κατόπιν τοπικής προκήρυξης, νοσηλεύτρια γεννηθείσα το 2001 με κτήση πτυχίου μόλις τον Ιούνιο του 2024.
Οι γονείς δίνουμε καθημερινό αγώνα για να κρατήσουμε ζωντανά τα παιδιά μας και να μπορέσουμε να τα εντάξουμε στο κοινωνικό σύνολο. Σκεφτήκατε, αν ένα παιδί, χρειαστεί να κάνει π. χ. ένεση ινσουλίνης από έναν νοσηλευτή και δεν υπάρχει καθόλου νοσηλευτής τι γίνεται ποιος έχει την ευθύνη; Μήπως αυτά τα παιδιά τα καταδικάζετε να μείνουν κλεισμένα στο σπίτι τους, τους αρνείστε το δικαίωμα στην εκπαίδευση; Που είναι τα ίσα δικαιώματα και οι ίσες ευκαιρίες; Μάλλον μόνο στα λόγια και τα χαρτιά!
Απαιτούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάσταση στο Ε.Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής,λαμβάνοντας υπόψη το μαθητικό δυναμικό του σχολείου και τη βαρύτητα των ασθενειώντων φοιτούντων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια τους.
Αναρωτιόμαστε με ποιο τρόπο θεωρούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι, με τέτοιες αποφάσεις, διασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών/τριών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.,πώς επιτυγχάνεται η ισότητα,η ισονομία, η συμπερίληψη;
Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, τα ΑΜΕΑ και οι οικογένειες τους δεν είμαστε Β’ κατηγορίας άνθρωποι,δεν θα επιτρέψουμε να είναι τα παιδιά μας έρμαιο και παιχνίδι κανενός.
Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμοδικαίωμα μας.
Με εκτίμηση,
Οι γονείς και κηδεμόνες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής - Αιτήσεις έως 7/01
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση