Κυριάκος Μητσοτάκης
Μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος καταγγέλλει επώνυμα πως κρατήθηκε στο ΑΤ. Αντίπαρου επειδή προσέγγισε την παραλία που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

Μια επώνυμη και αρκετά σοβαρή καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας και, στον βαθμό που ευσταθεί, είναι δείγμα μιας εξαιρετικά αυταρχικής νοοτροπίας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Μιχάλης Αρχοντίδης, μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, ο ίδιος και ένας συνάδελφος του κρατήθηκαν επί πέντε περίπου ώρες στο αστυνομικό τμήμα της Αντιπάρου.

Ο λόγος της κράτησης ήταν, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ότι προσέγγισαν την παραλία Απάντημα όπου είχε επιλέξει ο πρωθυπουργός για τις ολιγοήμερες διακοπές του.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος έμεινε στην Αντίπαρο με φιλοξενία γνωστού επιχειρηματία και ιδιοκτήτη καταστήματος που αν και δεν παρέμεινε κλειστό για τη σαιζόν άνοιξε μόνο για το πρωθυπουργικό ζεύγος.

Ο φωτογράφος προσέγγισε την παραλία, ωστόσο έγινε αντιληπτός από άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού. Ο ίδιος επέδειξε την δημοσιογραφική ταυτότητα, ωστόσο τον ενημέρωσαν πως όχι μόνο του απαγορεύουν να τραβήξει φωτογραφίας, αλλά θα προσαχθεί στο τμήμα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στο ίδιο σημείο προσήλθε και δεύτερος φωτορεπόρτερ, στον οποίο έγινε η ίδια ενημέρωση.

Φτάνοντας σε αδιέξοδο, οι φωτορεπόρτερ ζήτησαν τουλάχιστον να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για το ενδεχόμενο προσαγωγής. Ο υπεύθυνος της φρουράς αποχώρησε και μετά από λίγα λεπτά τους απάντησε πως ο πρωθυπουργός συναινεί με την προσαγωγή.

Έτσι οι δύο άνδρες όχι μόνο οδηγήθηκαν στις 13:45 στο τμήμα Αντιπάρου αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι πεντέμιση ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 19:15 μόλις απογειώθηκαν τα δύο ελικόπτερα (ένα στρατιωτικό σούπερ πούμα κι ένα πολιτικό) τα οποία μετέφεραν την πρωθυπουργική αποστολή και το συνοδευτικό Σινούκ που βρισκόταν στην Πάρο.

Τέλος, σύμφωνα με την καταγγελία του Μ. Αρχοντίδη που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento,  οι αστυνομικοί έψαξαν τόσο τις κάμερές τους όσο και τα κινητά τους τηλέφωνα.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα