maska attiki
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων - Τα μέτρα κρίνονται αναγκαία και λόγω της προτεραιότητας που δίνεται στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, σημειώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Έξι επιπλέον μέτρα ενάντια στη διασπορά και μετάδοση του κορονοϊού στην Αττική ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως σημειώνει Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα μέτρα κρίνονται αναγκαία, μεταξύ άλλων, και λόγω της προτεραιότητας που δίνεται στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την ανάγκη να μειώσουμε τα επίπεδα κινδύνου διασποράς του ιού από άλλες δραστηριότητες πολιτών. 

Τα μέτρα για την Αττική θα ισχύουν από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου και είναι τα εξής:

1. Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

2. Σε ό, τι αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική (Κέντρα Διασκέδασης) αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες. 

3. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές. 

4. Ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πχ πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες – διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους. 

5. Καθορίζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στο 50%, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές, με 3 μέτρα απόσταση πάγκων (και με δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας). 

6. Ορίζεται όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10:00 πμ, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κλπ.

Για όλα τα μέτρα που έχουν τον χαρακτήρα της υποχρεωτικότητας θα πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι από το συντονιστικό κέντρο ελέγχων κατά του COVID-19 και θα επιβάλλονται πρόστιμα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες που δεν συμμορφώνονται.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τα μέτρα έχουν τόσο προληπτικό όσο και κατασταλτικό χαρακτήρα και λαμβάνονται έπειτα από τους σταθερά υψηλούς δείκτες κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, τη σταδιακή επιβάρυνση των ΜΕΘ και την υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα της περιοχής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Να παρθούν πίσω οι αναστολές κατάτμησης νέων τμημάτων σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία»
«Πάει περίπατο το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών που μετατρέπονται σε «παιδοφύλακες»
Εκπαιδευτικοί: «Να παρθούν πίσω οι αναστολές κατάτμησης νέων τμημάτων σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία»
ekpaideusikallitexnika1.jpg
Πανεπιστημιακή Σχολή Παραστατικών Τεχνών χωρίς Πανεπιστημιακούς;
Ανακοίνωση Προέδρων και Κοσμητόρων Τμημάτων Τεχνών των Ελληνικών ΑΕΙ για την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών
Πανεπιστημιακή Σχολή Παραστατικών Τεχνών χωρίς Πανεπιστημιακούς;