koronoios-emvolio
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Την απόφαση της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τους άνω των 60 σχολίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης

Την απόφαση της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τους άνω των 60 σχολίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ότι τα νοσοκομεία δέχονται πολύ μεγάλη πίεση και δυσκολεύονται να διαχειριστούν και non – Covid περιστατικά. 

Μιλώντας στο MEGA για τα τελευταία στοιχεία της πανδημίας του κορονοϊού και την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ ο καθηγητής σημείωσε ότι τα περισσότερα περιστατικά πρόκειται για ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Το Νοέμβριο είχαμε 2.145 θανάτους. Από αυτούς τους θανάτους, οι 1.785 ήταν θάνατοι σε ασθενείς άνω των 65 ετών. Αν πάμε πάνω από την ηλικία των 60 ετών προσεγγίζουν το 91%. Εννέα στους 10 ανθρώπους οι οποίοι προσβάλλονται και διασωληνώνονται ή πεθαίνουν είναι άνω των 60 ετών. Από αυτούς, το 90% είναι ανεμβολίαστοι. Αν αυτοί οι άνθρωποι εμβολιαστούν στο 100% ή κοντά στο 99%, οι θάνατοι θα πέσουν 7 με 8 φορές», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τζανάκης.

«Νομίζω ότι θα έπρεπε αυτή η απόφαση να είχε παρθεί πιο νωρίς, αλλά η εξίσωση αυτή είναι πολύ δύσκολη. Φαίνεται πως ο Έλληνας χρειάζεται πρόστιμο όταν γίνεται κάτι για το καλό του. Είναι δύσκολη απόφαση, όμως πρέπει να στηριχτεί από όλες τις κοινωνικές ομάδες».

Σχετικά με την επέκταση του μέτρου σε άλλες κατηγορίες, όπως το δημόσιο, ο Νίκος Τζανάκης τόνισε πως είναι μία απόφαση που πρέπει να ληφθεί, ωστόσο θα δημιουργήσει πρακτικό πρόβλημα ή και θέματα εθνικής ασφάλειας.

«Μπορεί να δημιουργηθεί θέμα λειτουργίας του κράτους, όπως συνέβη και με τους υγειονομικούς», δήλωσε.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας υπογράμμισε επίσης ότι το σύστημα υγείας είναι πιεσμένο και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει λοιπά περιστατικά που δεν έχουν σχέση με τον Covid, όπως για παράδειγμα ασθενείς με καρκίνο.

«Αυτοί οι άνθρωποι απασχολούν το υγειονομικό σύστημα, το κάνουν μονοθεματικό, και άνθρωποι που έχουν προβλήματα όπως καρκίνο ή  για επείγουσα διαχείριση μίας σοβαρής νόσου, περιμένουν στην ουρά. Το υγειονομικόσύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί αυτή τη στιγμή στον χρόνο που πρέπει, με συνέπεια πολλοί άνθρωποι να έχουν πρόβλημα χρόνιων νοσημάτων και να μη βρίσκουν λύση αυτή τη στιγμή. Αυτό το πράγμα είναι ανήθικο έως ένα σημείο», είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια