Νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Γκίζα βρέθηκε ο επί χρόνια ανταποκριτής τους Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και της ΕΡΤ στην Αίγυπτο, Νίκος Κάτσικας.
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.
Τα ίχνη του Νίκου Κάτσικα αγνοούνταν μέρες πριν εντοπιστεί νεκρός μέσα στο σπίτι του στη συνοικία Sheikh Zayed στη Γκίζα της Αιγύπτου, σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Αιγύπτου, οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι το κίνητρο του δολοφόνου ήταν η ληστεία του Κάτσικα.
Η αστυνομία, σύμφωνα με την Ahram, έχει συλλάβει έναν διανομέα σε εστιατόριο, ο οποίος γνώριζε τον Νίκο Κάτσικα πριν δολοφονηθεί.
Ο θάνατος του άτυχου δημοσιογράφου προκλήθηκε από μαχαίρι.
ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στους οικείους του έμπειρου δημοσιογράφου τη Δευτέρα.
Οι αρμόδιες προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στη σχετική ανακοίνωση.
Ποιος ήταν ο Νίκος Κάτσικας
Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση).
Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».
Εργαζόταν με πείσμα και πάθος με στόχο τη διατήρηση του ρόλου των Αιγυπτιώτικων ΜΜΕ ως «γέφυρας του Ελληνισμού που παρεπιδημεί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου με την ακόμα πιο αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο φωτογραφικό λεύκωμα «150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου», το οποίο εκδόθηκε το 2016 και την επιμέλειά του είχε ο έμπειρος δημοσιογράφος.
Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
Συλλυπητήρια από το ΑΠΕ - ΜΠΕ
«Συντετριμμένη από την αιφνίδια απώλεια του συναδέλφου μας, Νίκου Κάτσικα, η οικογένεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ τον αποχαιρετά και εκφράζει σύσσωμη τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους του. Ο εκλιπών υπήρξε σταθερά για πολλά χρόνια βασικός συνεργάτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, αποτελώντας έτσι το συνδετικό κρίκο με την πατρίδα για τους Αιγυπτιώτες Έλληνες» αναφέρει η ανακοίνωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ