Την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας εκφράζει ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, επισημαίνοντας ότι η κοινωνία θα πρέπει να αισιοδοξήσει γιατί έχει τα όπλα να νικήσει τον κορονοϊό.
«Ο ιός δεν έχει φύγει, όμως θα πρέπει να προχωρήσουμε με την κοινωνία έξω από τα σπίτια της με μέτρα και προσοχή, με μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός, και καραντίνα για όσους είναι ασθενείς», είπε ο Ν. Τζανάκης και πρόσθεσε ότι δεν συμφωνεί με τις κινήσεις του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανακοίνωσε πως η καραντίνα θα αποτελεί παρελθόν για τους Βρετανούς, ακόμα και εάν νοσούν.
«Η κοινωνία, μη μπορώντας να αντέξει την επέλαση του ιού, τροποποιεί την κανονικότητά της προκειμένου να μην έχουμε άσχημες εξελίξεις. Έχουμε αυτή τη στιγμή το σύνολο των εμβολιασμών, τη φυσική νόσηση, η οποία έδωσε ανοσιακό υπόστρωμα στον πληθυσμό και μπαίνουμε σε διαδικασία πολλών κρουσμάτων, αλλά λίγων νοσηλειών» είπε ο καθηγητής στο Mega.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Φεβρουάριο σημειώθηκε πτώση 20% στους θανάτους και ο ίδιος ελπίζει ότι μέσα στους επόμενους μήνες το ποσοστό των θανάτων θα χαμηλώσει κι άλλο, με τον ίδιο να εκτιμάει πως αυτό θα συμβεί αργά, προς το τέλος της άνοιξης, εφόσον ο ιός δεν κάνει κάποια έκπληξη με νέο τροποποιημένο στέλεχος.
«Η νόσος θα μας απασχολήσει στο μέλλον, όπως και άλλα νοσήματα όπως η γρίπη», σημείωσε.
Ο Ν. Τζανάκης υποστήριξε ότι ο κορονοϊός θα καταλήξει σαν την εποχική γρίπη και πιθανότατα θα κάνουμε ένα εμβόλιο τον χρόνο, ενώ εάν σημειωθούν εξάρσεις τα μέτρα μπορεί να ενταθούν.
Τέλος, κατέληξε πως μέχρι να μπούμε σε μία τέλεια κανονικότητα θα πρότεινε στους άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα να φορούν μάσκα, ιδιαίτερα σε μέρη με συνωστισμό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση