Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία της μητέρας και των παιδιών που κάηκαν ζωντανοί
Συγκλονίζει η μαρτυρία γειτόνισσας που αναφέρει πως οι πυροσβέστες βρήκαν τα παιδάκια αγκαλιασμένα και την μητέρα απανθρακωμένη στην πόρτα του σπιτιού

Σήμερα απόγευμα θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για την 32χρονη μητέρα και τα δύο παιδιά της 8 και 12 ετών που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο χθες στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης, μετά από φωτιά που ξέσπασε στη μονοκατοικία όπου διέμεναν.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Νέα Μαγνησία του Δήμου Δέλτα, επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης. Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Μέσα στο φλεγόμενο κτίριο εντοπίστηκαν απανθρακωμένα η μητέρα με τα δύο παιδιά της. Τα δύο παιδιά, εντοπίστηκαν νεκρά στο υπνοδωμάτιό τους, ενώ η 32χρονη μητέρα στην πόρτα του σπιτιού.

Από τις φλόγες κατέρρευσε μέχρι και η οροφή του σπιτιού με αποτέλεσμα η μονοκατοικία να γίνει στάχτη. Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από σώμα θέρμανσης που χρησιμοποιούσε η οικογένεια για να ζεσταθεί, ενώ γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το σπίτι.

«Αγκαλιασμένα βρήκαν τα παιδάκια οι πυροσβέστες»

Συγκλονίζουν τα όσα αναφέρουν οικείοι της οικογένειας, μιλώντας για ένα νέο ζευγάρι που ξεκινούσε τώρα τη ζωή του, αγόρασαν και ανακαίνισαν το καλοκαίρι το σπίτι τους και ζούσαν μια ήρεμη ζωή με τα δύο παιδιά τους.

«Με τον εγγονό μου ήταν αχώριστοι. Ήταν μαζί όλη μέρα. Κλαίει απ’ το πρωί το παιδί», λέει με τρεμάμενη φωνή γειτόνισσα της οικογένειας και περιγράφοντας το ζευγάρι είπε: «Νέο ζευγάρι. Ευτυχισμένο. Πήγαινε η κοπέλα στη δουλειά της. Το αυτοκίνητό της εδώ είναι παρκαρισμένο ακόμα. Δύο ήσυχα καλά παιδάκια. Ο άντρας δουλεύει και ταξιδεύει».

Και προκαλώντας σοκ προσθέτει: «Το καλοκαίρι αγόρασαν το σπίτι αλλά δεν στέριωσε. Άφησε τη σόμπα αναμμένη επειδή είχε κρύο. Αγκαλιασμένα τα βρήκαν τα παιδάκια οι πυροσβέστες».

Στο σχολείο που φοιτούσαν τα δύο παιδάκια, 7 και 11 ετών βρίσκεται μάλιστα ψυχολόγος καθώς οι συμμαθητές τους χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη. «Ήταν δικοί μας άνθρωποι. Το πρωί δεν ξέραμε ποιοι ήταν και όταν μάθαμε πονέσαμε ένα παραπάνω γιατί ήταν δικοί μας άνθρωποι», αναφέρει από την πλευρά του ο Πάτερ Γεννάδιος, εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονα στη Νέα Μαγνησία, ο οποίος γνώριζε την οικογένεια της 31χρονης μητέρας.

«Ήξερα την μητέρα των παιδιών, τη γιαγιά και την προγιαγιά που ζει. Ο πατέρας, ο προπάππος τους ο μεγάλος ήταν επίτροπος στην ενορία. Πολύ δύσκολη η κατάσταση. Και είναι μονοκατοικία στο δρόμο. Δεν πρόλαβαν τα καημένα να βγουν από το σπίτι. Όλο το καλοκαίρι αγωνίστηκαν για να το φτιάξουν. Το αγόρασαν και το έκαναν ωραίο».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα