Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης στο πλοίο – Αγωνία για τους αγνοούμενους
Έντονος καπνός στο εσωτερικό του πλοίου- Όταν σβήσουν εντελώς οι εστίες της φωτιάς θα ξεκινήσει η επιχείρηση ανεύρεσης των τριών αγνοουμένων

Συνεχίζεται και σήμερα η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia στο λιμάνι του Αστακού, καθώς μετά το χθεσινό άνοιγμα του καταπέλτη υπήρξε αναζωπύρωση στο δεύτερο γκαράζ.

Λόγω της πτώσης πυροστεγούς πόρτας του πλοίου η ένταση της φωτιάς έχει μειωθεί, ωστόσο η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζεται. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνονται στη ρίψη νερού εξωτερικά του πλοίου, προκειμένου να μειωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες, ενώ χθες με τη χρήση γερανού οχήματος απομακρύνθηκαν από την είσοδο του πλοίου δύο καμένα ημιφορτηγά.

Αυτή τη στιγμή στο πλοίο, που έπιασε φωτιά τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου, εξακολουθεί να υπάρχει έντονος καπνός στο εσωτερικό του πλοίου ενώ μόνο όταν σβήσουν εντελώς όλες οι εστίες της φωτιάς θα ξεκινήσει εκ νέου επιχείρηση ανεύρεσης των τριών αγνοουμένων και η απομάκρυνση των οχημάτων από τα γκαράζ του πλοίου.

Συνολικά 8 νεκροί, τρεις αγνοούμενοι

Εχθές το άνοιγμα του καταπέλτη οδήγησε σε αναζωπύρωση της φωτιάς, λόγω της εισόδου οξυγόνου στο χώρο. Όλες τις προηγούμενες ημέρες, οι δυνάμεις διάσωσης περίμεναν το άνοιγμα του καταπέλτη ώστε να γίνει απομάκρυνηση των καμένων οχημάτων και να συνεχιστούν οι προσπάθειες ανεύρεσης των 3 αγνοούμενων.

Τα πυροσβεστικά συνεργεία προσπαθούν τώρα να αντιμετωπίσουν αυτή την φωτιά, ώστε να γίνει κατόπιν αερισμός του πλοίου και να συνεχιστεί η έρευνα.

Με βάση την λίστα των επιβατών αναζητούνται ακόμα τρία άτομα, ωστόσο δεν αποκλείεται να εντοπιστούν και μετανάστες που μπορεί να είχαν κρυφτεί στα αμπάρια του πλοίου προκειμένου να περάσουν παράνομα στην Ιταλία. Μέχρι στιγμής από το μοιραίο πλοίο έχουν διασωθεί 281 άτομα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
Αναλυτικά οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πτυχιούχων πανεπιστημίων του Εξωτερικού
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
apple-books_foto_education.jpg
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα
Το παρόν κείμενο δεν γράφεται για να λυπηθεί κανείς αντίθετα, όπως ακριβώς με τα θέματα υγείας, γράφτηκε για να αφυπνίσει
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα