patra koritsia
Τι λένε άτομα από το σχολικό περιβάλλον – «Κλειδί» η κατάθεση του Διευθυντή της ΜΕΘ όπου νοσηλευόταν η 9χρονη

Συγκλονισμένη είναι η κοινότητα του 26ου Δημοτικού σχολείου Πατρών στο οποίο πήγαινε η 9χρονη Τζωρτζίνα, με άτομο από το σχολικό περιβάλλον να αναφέρει ότι :«ήταν το πιο χαρούμενο παιδάκι του σχολείου. Θυμόμαστε όλοι τα παιχνίδια του, τα γέλια του, η Τζωρτζίνα μας, πόσο μας λείπει».

«Είχαν όλοι συγκλονιστεί από τον θάνατο της Μαλένας το 2019. Και όλοι ήταν κοντά σε αυτό το τρυφερό πλάσμα, με δίψα για ζωή, χορό και παιχνίδι! Η Τζωρτζίνα ήταν ένα τέλειο πλάσμα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Στο σχολείο, θυμούνται εκείνη την ημέρα που η Τζωρτζίνα τους ανακοίνωσε πως η μαμά της ήταν έγκυος στην Ίριδα. «Θα κάνει την αδελφούλα μου» έλεγε σε όλους η μικρή. Με τόση χαρά. Είχε χάσει την Μαλένα της, όμως θα είχε μία άλλη μπέμπα μέσα στο σπίτι. Στο σχολείο την πήγαινε συνήθως η Ρούλα. Ο πατέρας της, που την λάτρευε, ήταν σε δουλειές. Την περίμενε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, η μικρή έβγαινε κι έπεφτε στην αγκαλιά της μαμάς.

Κάπως έτσι κυλούσαν οι μέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες. Μέχρι που η μικρή Τζωρτζίνα δεν ξαναπήγε στο σχολείο. Νοσηλεύθηκε στο Καραμανδάνειο, μετά στο Ρίο και κατέληξε, λίγους μήνες μετά, στην Αθήνα. Το 26ο Δημοτικό Σχολείο έχασε το χαμόγελό του.
Η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστη. Και σε επίπεδο ερευνών άπαντες περιμένουν το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Επιμένει ο Γρηγόρης Λέων για ασφυξία


Στο μεταξύ ο Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, παρά τα όσα έχουν ειπωθεί, επιμένει και μιλά για ενδείξεις ασφυκτικού θανάτου στην Μαλένα. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες κοινοποίησε σε ανάρτησή του στο Facebook ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο. Ο ιατροδικαστής με τον τρόπο αυτό, συνδέει τα ευρήματα σε έκθεση περί «εκφύλισης ηπατικών κυττάρων» με τη βιβλιογραφία.

Στην ανάρτηση του έγγραψε: «Διαβάζω σε έκθεση: «Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων» έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανέβασε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν, και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».

Το «Ανθρωποκτονιών» και η κατάθεση Ηλιάδη

Στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται στην Πάτρα και λαμβάνουν καταθέσεις. «Κλειδί» η κατάθεση του Διευθυντή της ΜΕΘ Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος μαζί με άλλους γιατρούς είχαν καταφέρει να σώσουν την Τζωρτζίνα από βέβαιο θάνατο την άνοιξη του 2021. 

Σε αυτή τη φάση η στόχευση των αστυνομικών αφορά στην σύνταξη ενός πορίσματος το οποίο δεν θα αφήνει καμία «σκιά» στο σκέλος των συμπερασμάτων. Αυτό που επιζητούν είναι στοιχεία για να συνθέσουν το παζλ των τριών θανάτων. Δεν θα σταθούν, δηλαδή, στην όποια συμπτωματολογία αλλά θα προσπαθήσουν να απαντήσουν συνολικά για το τι ακριβώς συνέβη, με βάση τις επιστημονικές απαντήσεις, τα πορίσματα και τις αναλύσεις των ειδικών.

Το πόρισμα το οποίο θα συνταχθεί στο τέλος των ερευνών θα πρέπει να οδηγήσει τις εισαγγελικές αρχές σε ασφαλή οδό. Αν στο τέλος προκύπτουν κενά, τότε ο χρόνος που έχει δαπανηθεί θα έχει χαθεί και η υπόθεση μπορεί να χαθεί, ανεξαρτήτως κατάληξης. Στην περίπτωση δε, που προκύψουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας ή άλλων αμελειών, τα κενά μπορεί να οδηγήσουν σε ένα δικαστικό θρίλερ το οποίο δεν θα έχει τέλος.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αστυνομικής έρευνας αφιερώνεται στα ιατροδικαστικά ευρήματα. Και εκεί επιδιώκεται η συνδυαστική ανάλυση των ευρημάτων και για τους τρεις θανάτους παρά το γεγονός ότι οι καταθέσεις ιατροδικαστών που έκαναν την διαδικασία θα αφορούν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Επιδιώκεται, με αυτό τον τρόπο, να βρεθεί «κοινός τόπος» και για τους τρεις θανάτους προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να αναλυθεί σε βάθος, τι συνέβη λίγο καιρό μετά τον θάνατο της Ίριδας, και στο διάστημα που μεσολάβησε από τα καρδιακά επεισόδια μέχρι τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει στην έρευνα και στις εξελίξεις το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών, που έχει συγκροτηθεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Erasmus
Erasmus+: Στην Λισαβόνα εκπαιδευτικοί του Ειδικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
Το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο για δεύτερη χρονιά,έχοντας λάβει την τιμητική Διαπίστευση Erasmus+ στη Σχολική Εκπαίδευση για την περίοδο 2021-2027 από το...
Erasmus+: Στην Λισαβόνα εκπαιδευτικοί του Ειδικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
foto_education_pencils_molivia.jpg
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ετοιμάζονται νέοι πίνακες ΑΣΕΠ για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ανοίγουν νέοι πίνακες ΑΣΕΠ στη Γενική
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ετοιμάζονται νέοι πίνακες ΑΣΕΠ για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση