Skroutz - Shopflix / Ο «πόλεμος» για τις πλατφόρμες πωλήσεων
Απρόσμενα μεγάλη δημοσιότητα, από τα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Μαρινάκη, πήραν τις προηγούμενες μέρες φερόμενες καταγγελίες πελατών ηλεκτρονικού εμπορείου που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Skroutz. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε ανταγωνιστική πλατφόρμα του Skroutz με το όνομα SHOPFLIX στο οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει εισέλθει μετοχικά ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης

Tο «κατέβασμα ρολών» του 365shop και η βροχή καταγγελιών καταναλωτών τις προηγούμενες ημέρες για προϊόντα που ενώ πληρώθηκαν δεν παραδόθηκαν, τις προηγούμενες ημέρες συνδυάστηκαν με στοχοποίηση της Skroutz.gr που ανακοίνωσε ότι διέκοψε οριστικά τη συνεργασία με την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Στα social media και ειδικά στο twitter ωστόσο, προκλήθηκε ένα κύμα από hashtag με αρνητικό περιεχόμενο για την γνωστή πλατφόρμα διαδικτυακών πωλήσεων, που οδήγησε και σε δεύτερη ανακοίνωση-απάντηση της Skroutz.gr.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι καταγγελίες εναντίον του Skroutz διακινούσαν και λογαριασμοί που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και δεν έχουν κανέναν ακόλουθο.

Κάποιοι  φαίνεται να εντοπίζουν υποκίνηση της συγκεκριμένης αρνητικής στάσης των χρηστών στα social media. Και η κοινή γνώμη αντέδρασε με άλλο hashtag που στοχοποιεί άλλη πλατφόρμα συγκεκριμένων συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, τα #cancel που αρχικά στοχοποίησαν το 365shop και την Skroutz.gr, επεκτάθηκαν στην Shopflix του ομίλου Μαρινάκη. Αναρτήσεις στα social media και ρεπορτάζ υποδεικνύουν τα ΜΜΕ που ελέγχει ο εφοπλιστής, ως υπεύθυνα για την υποκίνηση ή/και την ενίσχυση της αρνητικής δημοσιότητας για την Skroutz με στόχο την βελτίωση της θέσης του Shopflix.

Μετά την αναδιαμόρφωση της παρουσίας και των στόχων του άλλου «μεγάλου» της ελληνικής αγοράς ηλεκτρονικών πωλήσεων, του Public, φαίνεται να υπάρχει σε εξέλιξη ένας αδήλωτος πόλεμος μεταξύ Skroutz.gr και Shopflix.

Η πλατφόρμα συμφερόντων Μαρινάκη έχει κάθε λόγο να στοχεύει σε μερίδιο από όσα κατέχει το πρώτο στην Ελλάδα Skroutz.gr, που από το 2005 έχει συγκεντρώσει από κάτω του 11.000 καταστήματα και απασχολεί πάνω από 700 εργαζόμενους, ενώ μετά την είσοδο στρατηγικού επενδυτή εξελίσσεται προς το μοντέλο της Amazon και άλλων μεγάλων της παγκόσμιας αγοράς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρεύμα
Κερδοσκοπικά παιχνίδια και ελλιπείς υποδομές αυξάνουν τις τιμές του ρεύματος
Oι καθηγητές υπoστηρίζουν ότι η όποια αποκλιμάκωση των τιμών θα είναι σίγουρα μικρότερη της αύξησης που καταγράφεται το διάστημα που διανύουμε
Κερδοσκοπικά παιχνίδια και ελλιπείς υποδομές αυξάνουν τις τιμές του ρεύματος