Όπως προέκυψε από τα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και αποκάλυψε το MEGA, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε μέσω Google διάφορες φαρμακευτικές ουσίες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας, μεταξύ αυτών και της κεταμίνης που σκότωσε το παιδί.
Τρεις ημέρες, μάλιστα, πριν τον μαρτυρικό θάνατο της 9χρονης, στις 26 Ιανουαρίου, λόγω των αναζητήσεων που έκανε το προηγούμενο διάστημα στο διαδίκτυο, η Google εμφάνιζε προσφορές και διαφημίσεις κεταμίνης στο επίμαχο τάμπλετ.
«Ο δεκάλογος του τάμπλετ που περιμένουμε να δούμε, αφορά στην εύρεση των αναζητήσεων των ουσιών που έχουν βρεθεί, τις παραγγελίες, τις διαδρομές, τις επικοινωνίες, τα πρόσωπα, τα ηλεκτρονικά ίχνη, τις συναντήσεις προσώπων, τις ταυτοποιήσεις προσώπων μέσω κεραιών κινητής, την ανάκτηση διαγεγραμμένων και τέλος τις επαφές», δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, διευθυντής του Ινστιτούτου CSI.
«Της χορηγήθηκε κεταμίνη όσο ήταν ζωντανή»
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κεταμίνη χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα όσο ήταν ακόμα ζωντανή, πριν δηλαδή μπουν στο δωμάτιο οι γιατροί. Στις εξετάσεις βρέθηκε ότι η ουσία είχε προλάβει να μεταβολιστεί στον οργανισμό του παιδιού, καταρρίπτοντας το βασικό επιχείρημα της κατηγορουμένης ότι η κεταμίνη πιθανότητα δόθηκε την ώρα της προσπάθειας ανάνηψης, καθώς το παιδί ήταν ήδη νεκρό.
«Η κεταμίνη με το που θα μπει στην κυκλοφορία του αίματος θα αρχίζει να μεταβολίζεται και να αποβάλλεται στα ούρα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχει καρδιακή λειτουργία προκειμένου να προχωρήσει η ουσία στο ήπαρ, να μεταβολιστεί και να αποβληθεί στα ούρα. Συνεπώς, για να αναγνωριστεί στα ούρα αυτή η ουσία σημαίνει ότι δόθηκε όσο η μικρή ήταν εν ζωή», είπε στο MEGA ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση