Εκστρατεία φύτευσης δέντρων στην Αστυπάλαια
Με στόχο την κλιματική ουδετερότητα του νησιού ο Δήμος Αστυπάλαιας αποπειράται την μαζική φύτευση δέντρων σε συγκεκριμένα σημεία.

Επιθυμία υπήρξε η τόνωση της χλωρίδας του νησιού που αποσκοπεί όχι μόνο στον καλλωπισμό της Αστυπάλαιας, αλλά και στην δημιουργία προστατευτικών λύσεων κατά της ολοένα και αυξανόμενης θερμοκρασίας και της κλιματικής αλλαγής. 

Ιδιαίτερα, φυτεύτηκαν αλμυρίκια στις παραλίες του Β’ Μαρμαριού, του Βρυσιού, του Αγίου Βασιλείου, του Λιβαδιού, στα Διαπόρια και στην Χρυσή Άμμο.

289269148_403005345200281_1444651501477143584_n-1920x1440.jpg

Τοποθετήθηκαν δεντρύλλια στον δρόμο του Χοχλακαριού, που οδηγεί στον Άγιο Ιωάννη και τέλος, έγινε παρέμβαση στον χώρο του βιολογικού καθαρισμού με τη φύτευση 110 μεγάλων δέντρων σε συνεργασία με το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Δήμος Αστυπάλαιας καλεί τους πολίτες να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια και με αγάπη για το περιβάλλουν να συνεργαστούν για την μέριμνα υπέρ αυτού, εν όψει των σημαντικών κλιματικών μεταβολών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKPA metaptixiaka
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση του κ. Ανδρέα Δρακόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα και απόδοση τίτλου Μεγάλου Ευεργέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024 και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30)
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση του κ. Ανδρέα Δρακόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα και απόδοση τίτλου Μεγάλου Ευεργέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος