Κρήτη: Το μέρος στο νότο που θυμίζει… έρημο
Τεράστιοι αμμόλοφοι ύψους 25 μέτρων εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη 

Πολλά είναι τα μέρη που δεν θυμίζουν σε τίποτα ότι βρίσκεσαι στην Ελλάδα.

Ένα από αυτά και η παραλία του Αγίου Παύλου στο νότο της Κρήτης, που σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί την εντύπωση ότι αυτό που αντικρίζεις ανήκει στη χώρα μας. Τεράστιοι αμμόλοφοι ύψους 25 μέτρων εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη, παραπέμποντας, στην κυριολεξία, σε έρημο.

Μέρος της Ακουμιανής Γυαλιάς, μιας τεράστιας παραλίας στον νότιο τμήμα του Ρεθύμνου, και σε απόσταση 53 χλμ. από την πόλη του Ρεθύμνου συναντάται μία από τις πιο εντυπωσιακές και επιβλητικές ακρογιαλές του νομού.

Η ακτή του Αγίου Παύλου, δίπλα στον ομώνυμο οικισμό, κοντά στο ακρωτήριο της Μέλισσας και την εντυπωσιακή παραλία της Τριόπετρας στο νότιο τμήμα του νομού, εντυπωσιάζει όσους καταφέρουν να την προσεγγίσουν με την μοναδική φυσική ιδιαιτερότητά της. Τεράστιοι αμμόλοφοι καλωσορίζουν τους επισκέπτες της, κάποιοι από αυτούς φτάνουν ακόμη και τα 25 μέτρα σε ύψος, σε ένα σκηνικό βγαλμένο λες από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

agios_paulos_rethumno6.jpg

Για πολλούς οι Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου, η πλαζ είναι γνωστή και ως Αλατσόγκρεμνος, είναι μία από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές παραλίες του νομού, το μήκος της οποίας αγγίζει περίπου το ένα χιλιόμετρο. Οι ψηλοί λόφοι της άμμου κατά μήκος όλης της ακρογιαλιάς προκαλούν δέος στον λουόμενο, κάνοντας, ωστόσο, την ανάβαση μια δύσκολη διαδικασία, ιδιαίτερα τις ώρες που ο ήλιος καίει δυνατά.

Τα καταγάλανα νερά της καλούν σε δροσιστικά μακροβούτια, ωστόσο χρειάζεται αρκετή προσοχή καθώς είναι βαθιά. Μάλιστα, σε περίπτωση δυτικών ανέμων δημιουργούνται έντονα κύματα, γι αυτό συνίσταται έγκαιρη ενημέρωση πριν αποφασίσει κανείς να την επισκεφτεί.

agios_paulos_rethumno3.jpg

Η μεγάλη έκταση της παραλίας βοηθάει στο να απολαύσει κανείς ήσυχα και απομονωμένα μακροβούτια μακριά από την βουή των πιο πολυσύχναστων ακρογιαλιών, ενώ υπάρχει και υποτυπώδης οργάνωση (λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες). Γι' αυτό όσοι αποφασίσουν να την επισκεφτούν θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί και τα απαραίτητα εφόδια (ομπρέλες, νερό κ.α.).

Παραλία Αγίου Παύλου: Πώς να την προσεγγίσετε

Η πρόσβαση στους Αμμόλοφους είναι εύκολη με τον δρόμο να φτάνει σχεδόν πάνω από την παραλία και να χρειάζεται μόνο μία μικρή κατάβαση της κοιλάδας που σχηματίζεται και οδηγεί στην ακρογιαλιά. Εναλλακτική επιλογή αποτελεί η πεζοπορία από τον οικισμό του Αγίου Παύλου (περίπου 10 λεπτά).

agios_paulos_rethumno5.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θρανία
Προς ΥΠΑΙΘΑ και Ίδρυμα Ωνάση: οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης 10, 11 και 13, το πρόγραμμα "Δράσεις Ενεργού Πολίτη" και τα Ωνάσεια σχολεία
«Δυστυχώς, ήδη άρχισαν να επαληθεύονται οι προβλέψεις όσων αντιλήφθηκαν την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας μέσω των "Ωνάσειων Σχολείων»
Προς ΥΠΑΙΘΑ και Ίδρυμα Ωνάση: οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης 10, 11 και 13, το πρόγραμμα "Δράσεις Ενεργού Πολίτη" και τα Ωνάσεια σχολεία
ekpaideutikoi
Erasmus+: Από την Κέρκυρα στην Μπολόνια: Ένα ταξίδι γνώσης και καινοτομίας στην προσχολική εκπαίδευση
Καινοτόμες παιδαγωγικές μέθοδοι στην προσχολική εκπαίδευση – Συμμετοχή του 1ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας σε πρόγραμμα Erasmus+
Erasmus+: Από την Κέρκυρα στην Μπολόνια: Ένα ταξίδι γνώσης και καινοτομίας στην προσχολική εκπαίδευση
tempi
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία στο Κέντρο Επιχειρήσεων
Nέο ηχητικό ντοκουμέντο με μητέρα επιζώντα να καλεί στο «112»
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία στο Κέντρο Επιχειρήσεων