σπίτια πολυκατοικίες
Το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους (πολίτες, επαγγελματίες, φορείς κλπ) να παρακολουθούν τη διαμόρφωση της αγοράς ακινήτων. 

Στη διάθεση των πολιτών η ψηφιακή εφαρμογή απεικόνισης ζωνών συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού. Αναγράφοντας μόνο τη διεύθυνση ή τον ταχυδρομικό κώδικα, εντοπίζεται με ακρίβεια τη ζώνη που σας ενδιαφέρει.

H εφαρμογή valuemaps.gov.gr, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να εντοπίζουν άμεσα, εύκολα και με ακρίβεια τη ζώνη του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού στην οποία ανήκει το ακίνητο που τους ενδιαφέρει, αλλά και να υπολογίζουν την αντικειμενική αξία του, συμπληρώνοντας τις απαραίτητες σχετικές παραμέτρους, αναφέρει κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους (πολίτες, επαγγελματίες, φορείς κλπ) να παρακολουθούν τη διαμόρφωση της αγοράς ακινήτων. Η εφαρμογή είναι πληροφοριακού χαρακτήρα.

Η χρήση της εφαρμογής αυτής είναι απλή και γίνεται ανώνυμα. Ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για τις αξίες των μεταβιβάσεων ακινήτων ανά περιοχή, βάσει κριτηρίων τα οποία επιλέγει ο ίδιος από τα διαθέσιμα στην εφαρμογή, έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιεί είτε γενικές είτε πιο εξειδικευμένες αναζητήσεις.

Ακίνητα

Η εφαρμογή έχει σχεδιασθεί με τρόπο που να εξασφαλίζεται η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και η ανωνυμία των εμπλεκομένων μερών.

Η αντικειμενική αξία του ακίνητου 

Για να βρείτε την αντικειμενική αξία του ακίνητου που σας ενδιαφέρει θα πρέπει να εισέλθετε στην εφαρμογή εδώ. 

Μέσω της εφαρμογής αυτή μπορείτε να εντοπίσετε άμεσα, εύκολα και με ακρίβεια τη ζώνη του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού στην οποία ανήκει το ακίνητο που τους ενδιαφέρει, αλλά και να υπολογίσετε την αντικειμενική του αξία του. 

Τι πρέπει να προσέξετε

Στην εφαρμογή εύρεσης ων αντικειμενικών αξίων θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

Οι κυκλικές ζώνες απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα, οι γραμμικές με πορτοκαλί (σε κλίμακα 1:36.000 ή μεγαλύτερη) και με ετικέτα Όνομα Ζώνης-Τιμή (€/τ.μ.). Η τιμή ζώνης αναφέρεται σε νεόδμητο διαμέρισμα πρώτου ορόφου συνήθους θέσης και κατασκευής με πρόσοψη σε ένα δρόμο.

Η εναλλαγή μεταξύ των ζωνών της αναπροσαρμογής του 2018 και της αναπροσαρμογής του 2021 γίνεται μέσω του σχετικού ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ κουμπιού αριστερά που αναφέρει τη χρονολογία είτε 2018 είτε 2021.

Για εντοπισμό ζώνης του αντικειμενικού συστήματος, εισάγετε διεύθυνση, τοπωνύμιο ή τον κωδικό ζώνης στο πεδίο αναζήτησης και πατώντας το μεγεθυντικό φακό εστιάζετε στη ζώνη ενδιαφέροντος.

Επιλέγοντας μια ζώνη, σε κλίμακα 1:72.000 ή μεγαλύτερη, εμφανίζεται παράθυρο με τις πληροφορίες της ζώνης, τον αντίστοιχο Πίνακα και Χάρτη του ΦΕΚ του Αντικειμενικού Συστήματος και τους ενημερωμένους συντελεστές εμπορικότητας. Η ενημερωμένη τιμή ζώνης εμφανίζεται στο χάρτη.

Η εφαρμογή υπολογισμού αντικειμενικής αξίας για μεταβίβαση ακινήτων για συγκεκριμένα έντυπα ενεργοποιείται από το σχετικό κουμπί πάνω δεξιά. Αφού επιλέξετε στο χάρτη το ακίνητο, καθώς συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία, η αντικειμενική αξία εμφανίζεται στον τίτλο του παραθύρου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές, δημοτικό σχολείο, τάξη, θρανία, δάσκαλος
Νέα σχολική χρονιά: Οδηγός «επιβίωσης» για γονείς - Πώς στηρίζουμε τα παιδιά κατά την επιστροφή στο σχολείο;
Η επιστημονική ομάδα του Μαζί για το Παιδί συνέταξε τον παρακάτω οδηγό για να βοηθήσει γονείς και φροντιστές να υποστηρίξουν τα παιδιά στην...
Νέα σχολική χρονιά: Οδηγός «επιβίωσης» για γονείς - Πώς στηρίζουμε τα παιδιά κατά την επιστροφή στο σχολείο;
ελληνικά πανεπιστήμια, ΕΚΠΑ, Αθήνα
Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών: Ανοίγει η πλατφόρμα eregister.it.minedu.gov.gr - Η διαδικασία
Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών θα γίνονται ηλεκτρονικά. Με την ηλεκτρονική εγγραφή δεν είναι απαραίτητη η...
Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών: Ανοίγει η πλατφόρμα eregister.it.minedu.gov.gr - Η διαδικασία
υπουργείο παιδείας 2021
Υπουργείο Παιδείας-Υποψήφιοι Εκπαιδευτικοί: Το ισχύον σύστημα διορισμού, η προκήρυξη και η διαδικασία κατάταξης
Η εκάστοτε διαδικασία των Πινάκων κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών εκκινεί σε εύλογο χρόνο με σκοπό την έγκαιρη κατάρτιση τους.
Υπουργείο Παιδείας-Υποψήφιοι Εκπαιδευτικοί: Το ισχύον σύστημα διορισμού, η προκήρυξη και η διαδικασία κατάταξης