σχολειο_μασκες
«Tα σχολεία ανοίγουν με μέτρα», τόνισε ο Ν. Καπραβέλος τονίζοντας πως «οι συστάσεις είναι ισχυρές»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Διευθυντής του ΕΣΥ, Β' Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, για την έξαρση των κρουσμάτων στα παιδιά, τονίζοντας πως υπάρχει έλλειψη παιδιατρικών κλινών ΜΕΘ και πως το υγειονομικό σύστημα δεν θα αντέξει, «εν μέσω τριδημίας».

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξέφρασε την άποψη πως «με ισχυρότατες συστάσεις άνοιξαν τα σχολεία με βάση και την ανησυχία γονιών και εκπαιδευτικών» ενώ πρόσθεσε ότι «φοβόμαστε έκρηξη των ιώσεων, δεν θα αντέξει το υγειονομικό μας σύστημα».

Ακόμη, επεσήμανε την έλλειψη παιδιατρικών κλινών ΜΕΘ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, και αναφέρθηκε στις τρεις διακομιδές παιδιών που χρειάστηκαν εντατική, σε Αθήνα και Πάτρα. Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι στις τελευταίες εφημερίες στο νοσοκομείο Παπανικολάου, παρότι παρατηρήθηκε αύξηση εισαγωγών σε COVID-19 περιστατικά, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, ενώ επισήμανε για μια ακόμη φορά την ανάγκη προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

«Ό,τι λέγεται είναι λάθος. Τα σχολεία ανοίγουν με μέτρα»

Ο Ν. Καπραβέλος, σχολιάζοντας τοποθετήσεις ότι τα σχολεία ανοίγουν χωρίς μέτρα είπε πως ό,τι γράφεται είναι λάθος και πως οι συστάσεις είναι ισχυρότατες.

«Είναι λάθος αυτό που γράφεται ότι ανοίγουν τα σχολεία χωρίς μέτρα. Είναι ισχυρότατες οι συστάσεις με βάση την ανησυχία όλων μας. Οι πάντες εκφράζουμε μία ανησυχία, σε σχέση με αυτό που είχαμε προβλέψει, δηλαδή ότι αυτός ο χειμώνας θα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Θα έχουμε μία αύξηση όλων των ιογενών λοιμώξεων εξαιτίας ενός κενού ανοσίας που έχει δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως «είναι καλύτερα να γίνει μια παράταση των μέτρων παρά μία έκρηξη των ιώσεων, διότι δεν θα αντέξει το υγειονομικό σύστημα.»

Συμπλήρωσε πως «αναφερόμαστε σε ένα ευαίσθητο πληθυσμό τα παιδιά μας, όπου η ανοχή απέναντι στις επιπλοκές των ιώσεων και μάλιστα άσχημες επιπλοκές είναι μηδενική. Γι’ αυτό και επιμένω ότι θα έπρεπε να παρθούν μέτρα πιο ριζικά. Ειλικρινά και οι γονείς κατάλαβαν το νόημα των ισχυρών συστάσεων των γιατρών και του υπουργείου. Δηλαδή, τα παιδιά μας αν αισθάνονται έστω και για λίγο κακουχία, μια μικρή καταρροή που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα τα κρατούσαμε στο σπίτι, καλό είναι να τα κρατήσουμε στο σπίτι για να μην γίνει διασπορά και έκρηξη ιογενών λοιμώξεων. Και από την άλλη μεριά το γεγονός ότι δεν καταμετρώνται, δεν λαμβάνονται υπόψιν οι απουσίες, δίνει και το περιθώριο οι αίθουσες των σχολείων να μην είναι γεμάτες, ώστε ακριβώς να αποφύγουμε έκρηξη των ιώσεων».

Σημείωσε την ανάγκη ενός παιδιατρικού νοσοκομείου για τη Βόρεια Ελλάδα και στιγμάτισε την έλλειψη κλινών ΜΕΘ για παιδιά, όπου όπως ανέφερε «Υπάρχουν μόνο 8 κλίνες για έναν πληθυσμό που καλύπτει το 30% της Ελλάδος».

«Ο κορονοϊός σιγά-σιγά σβήνει»

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «το 2023 θα είναι καλύτερο. Βλέπω τον κορονοϊό σιγά – σιγά να σβήνει. Παρόλο που θέλει παρακολούθηση, ειδικά για τους ηλικιωμένους που κινδυνεύουν. Καταγράφεται ακόμη και σήμερα ένας ανεπίτρεπτος αριθμός θανάτων»

Όπως ανέφερε «άλλες χώρες που το πέρασαν το Δεκέμβρη, όπως είναι η Αγγλία, το σύστημά της πραγματικά βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση. Γονάτισε. Αναγκάστηκαν να αναβάλουν καρδιοχειρουργικά χειρουργεία. Γέμισαν όλες οι κλίνες εντατικής Παίδων στην Αγγλία. Και μιλάμε για ένα σύστημα, που έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από τις δικές μας. Άρα η ανησυχία μας για το επόμενο δίμηνο είναι αρκετά σημαντική και καλό είναι να μην προκληθεί έκρηξη ιογενών λοιμώξεων».

Όπως ανέφερε «είναι διοικητικό το μέτρο της υποχρεωτικότητας της μάσκας» και επισήμανε πως «οι ισχυρές συστάσεις των γιατρών είναι μάσκες πραγματικά στα παιδιά για να μη γίνει διασπορά και έκρηξη των ιώσεων. Μεγάλη προφύλαξη στους ηλικιωμένους. Εκεί πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα γιατί εκεί χάνουμε ανθρώπινες ζωές από τον κορωνοϊό. Και εκεί πρέπει να προσέξουν οι ηλικιωμένοι. Ας μη βγαίνουν έξω, να αποστασιοποιηθούν, να φορούν μάσκες για να μην έχουμε τραγικές συνέπειες στο δίμηνο που μας έρχεται».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideutikoi_aksiologisi
Συντριβή για την αξιολόγηση, νίκη για τους εκπαιδευτικούς: Μονιμοποίηση 45 νεοδιόριστων από το ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας!
Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ο αγώνας έφερε την πρώτη νίκη! Συνεχίζουμε στο δρόμο που άνοιξαν οι πρώτες/οι 45 εκπαιδευτικοί της Α΄ ΔΙΠΕ Αθήνας που...
Συντριβή για την αξιολόγηση, νίκη για τους εκπαιδευτικούς: Μονιμοποίηση 45 νεοδιόριστων από το ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας!
foto_education_pencils_molyvia.jpg
Ειδική Αγωγή: Τα λειτουργικά κενά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Ειδική Αγωγή: Ενημέρωση από τον αιρετό Τάκη Ρουμπή για τα λειτουργικά κενά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Ειδική Αγωγή: Τα λειτουργικά κενά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
πιερρακακης
Πιερρακάκης: Συγκρότησε 5 ομάδες στο ΥΠΑΙΘΑ για την ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων e-εγγραφές, e-doatap, GIS- based «Χωροταξικό», synsyn και formes
Οι ομάδες θα λειτουργούν εντός ωραρίου εργασίας και στην περίπτωση που θα λειτουργούν εκτός ωραρίου, θα καταβάλλεται αμοιβή σύμφωνα με τις διατάξεις...
Πιερρακάκης: Συγκρότησε 5 ομάδες στο ΥΠΑΙΘΑ για την ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων e-εγγραφές, e-doatap, GIS- based «Χωροταξικό», synsyn και formes