Πολλές φορές οι φωτογραφίες μας δεν είναι ιδιαίτερα πετυχημένες, με αποτέλεσμα να μας αδικούν και να μην δείχνουν την πραγματικότητα.
Εντούτοις, το πιο συχνό λάθος που κάνουμε είναι να κρατάμε με λάθος τρόπο το κινητό μας.
Όταν κάποιος γυρίσει το κινητό ανάποδα, αλλάζει η γωνία λήψης και αυτόματα το ύφος και η προοπτική βελτιώνονται, ενώ σε μια ολόσωμη φωτογραφία, φαίνεσαι πιο ψηλός και λεπτότερος.
Upside-down φωτογραφίες
Το κόλπο αυτό δεν αφορά μόνο ολόσωμες φωτογραφίες και πορτρέτα, αλλά και κτίρια. Και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για «φιγούρες», σιλουέτες, οι οποίες με τη μετακίνηση της κάμερας σε χαμηλότερο επίπεδο, κερδίζουν σε ύψος και γοητεία.
Περιστρέφοντας το κινητό τηλέφωνο, η κάμερα κατεβαίνει σε χαμηλότερο επίπεδο. Και εάν υποθέσουμε ότι ο φακός είναι τα ανθρώπινα μάτια, είναι σαν να βγάζεις φωτογραφία γονατιστός, μπροστά σε ένα όρθιο υποκείμενο.
Έτσι το κάτω μέρος της φιγούρας έρχεται πιο κοντά στην κάμερα και το σώμα επιμηκύνεται, δημιουργώντας προοπτική με σημείο φυγής προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο, προκύπτει η ψευδαίσθηση μιας λεπτότερης και πιο μακριάς φιγούρας. Σε περίπτωση, τώρα, που αυξήσεις την κλίση της κάμερας, έχοντας το smartphone πιο γιορτό, τότε το πλάνο γίνεται κοντρ-πλονζέ και το υποκείμενο αποτυπώνεται πιο επιβλητικό και κυρίαρχο. Σε αντίστοιχο κάδρο επί της αρχιτεκτονικής φωτογραφίας, τα κτίρια δείχνουν πιο εντυπωσιακά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ