ΚΟΚΛΩΝΗΣ
Τι συμβαίνει με τον Νίκο Κοκλώνη - Γιατί ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος

Στα δίχτυα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος ο γνωστός παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέσμευσε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) του γνωστού Έλληνα τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία 7 φυσικών προσώπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Ακόμη, με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό. Ο τηλεοπτικός παραγωγός οφείλει στο Δημόσιο από φόρους κ.λπ., άνω των 20 εκατομμύριων ευρώ περίπου.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμα 7 άτομα μεταξύ των οποίων μία δικηγόρος, ένας λογιστής αλλά και ένα ακόμη πρόσωπο, που φέρεται ο στενός συνεργάτης του και είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Ακόμα, θα ελεγχθούν οι εκπρόσωποι των εταιρειών, τουλάχιστον 15 εταιρειών που είχε συστήσει ο Ν. Κοκλώνης μέσω των οποίων φέρεται να έχει προκληθεί ζημιά στο δημόσιο που αγγίζει τα 30 εκ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι με αφορμή αυτές τις εξελίξεις λαμβάνει διαστάσεις ακόμη μεγαλύτερης πρόκλησης το γεγονός ότι πρόσφατα στον εν λόγω κύριο και συγκεκριμένα σε μονοπρόσωπη εταιρεία με κεφάλαιο 4.000 ευρώ εγκρίθηκε επιδότηση 9 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος η εν λόγω επιδότηση μπλοκαρίστηκε, με ενέργειες του προέδρου της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, πριν εκταμιευτούν τα χρήματα.

Στο «μάτι του κυκλώνα» ο Νίκος Κοκλώνης: Οι έρευνες για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οι απαντήσεις του παρουσιαστή

Πρόκειται για μια γνωμοδότηση 80 σελίδων, με τον κ. Βουρλιώτη να ζητεί να ασκηθούν βαρύτατες ποινικές διώξεις τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων. Ειδικότερα, ζητεί την άσκηση δίωξης για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Ο τηλεοπτικός παραγωγός οφείλει στο Δημόσιο από φόρους κ.λπ., άνω των 20 εκατομμύριων ευρώ περίπου. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Ήδη, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε στον Οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.

H ανακοίνωση απάντηση Κοκλώνη

«Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα.

Νίκος Κοκλώνης».

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (23/2) ο Νίκος Κοκλώνης προχώρησε σε νέα δήλωση για τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε υπόθεση απάτης εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και ξεπλύματος χρήματος.

Όπως αναφέρει ο παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών δεν έχει πάρει χρήματα από το Δημόσιο, επισυνάπτοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το υπουργείο Ανάπτυξης, πως δεν έχει λάβει κρατική επιχορήγηση.

«Δεν θα σας κάνω τη χάρη να μείνουν 600 άτομα χωρίς δουλειά» αναφέρει. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» καταλήγει, στην ανάρτησή του ο Νίκος Κοκλώνης.

Υπουργείο Ανάπτυξης για εταιρεία Κοκλώνη: Ποτέ δεν εγκρίθηκε επιχορήγηση 9,9 εκατ. ευρώ

Ανακοίνωση αναφορικά με δημοσιεύματα για πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τον Νίκο Κοκλώνη εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δίνοντας διευκρινήσεις για την εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του γνωστού παραγωγού και παρουσιαστή.

Το υπουργείο σημειώνει ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα εκ μέρους του φορέα για καταβολή επιχορήγησης, όσον αφορά τις εταιρείες του κ. Κοκλώνη, ενώ παράλληλα τονίζει ότι εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο που κατέθεσε ο παραγωγός με την κρατική επιχορήγηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου σε περίπτωση υλοποίησης του έργου να ανέρχεται σε 2.086.499,54 ευρώ. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει το υπουργείο, «η εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS» συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09  ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 ευρώ  και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xalkidiki luna park 3
Χαλκιδική-Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ: Παρέμβαση εισαγγελέα εφετών για την τραγωδία
Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής
Χαλκιδική-Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ: Παρέμβαση εισαγγελέα εφετών για την τραγωδία
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Χρυσοχοΐδης: Γιατί να αποκαλέσουμε «μπάτσο» ένα εργαζόμενο παιδί, από λαϊκή οικογένεια, με χαμηλό μισθό
Χρυσοχοΐδης: Γιατί να αποκαλέσουμε «μπάτσο» ένα εργαζόμενο παιδί, από λαϊκή οικογένεια, με χαμηλό μισθό και επικίνδυνη δουλειά
Χρυσοχοΐδης: Γιατί να αποκαλέσουμε «μπάτσο» ένα εργαζόμενο παιδί, από λαϊκή οικογένεια, με χαμηλό μισθό
ypaith3.jpg
Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Ανασυγκρότηση Περιφερειακών Συμβουλίων Επιλογής - Όλα τα ονόματα
Δείτε τις αποφάσεις με τα νέα ονόματα των στελεχών που θα εργαστούν για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής και την επιλογή των Συμβούλων Εκπαίδευσης...
Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Ανασυγκρότηση Περιφερειακών Συμβουλίων Επιλογής - Όλα τα ονόματα