Πίτσα με τυρί
Πώς να φτιάξετε ζύμη για πίτσα από γιαούρτι με ένα απλό κόλπο

Μόλις μάθετε την ευκολότερη συνταγή για ζύμη πίτσας στον κόσμο, πιθανότατα δεν θα ξαναδοκιμάσετε καμία άλλη.

Ίσως μέχρι τώρα δεν γνωρίζατε ότι μπορείτε να φτιάξετε τέλεια ζύμη για πίτσα συνδυάζοντας το ελληνικό γιαούρτι με ένα ακόμη συστατικό που μπορεί να υπάρχει ήδη στην κουζίνα σας.

Το υλικό αυτό δεν είναι άλλο από το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα). Η απλή αυτή συνταγή με δύο υλικά δεν απαιτεί τη χρήση μαγιάς. Με αυτή την τεχνική θα έχετε πάντα γρήγορα και εύκολα τέλεια ζύμη για σπιτική πίτσα.

Για την εκτέλεση της συνταγής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άπαχο ή γιαούρτι με 2% λιπαρά, λαμβάνοντας υπόψη ότι αν χρησιμοποιήσετε πλήρες γιαούρτι το απoτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο γευστικό.

Το μυστικό για τέλεια ζύμη πίτσας με δύο μόνο υλικά

Το μυστικό πίσω από αυτή την εύκολη συνταγή είναι η χρήση αλευριού που φουσκώνει μόνο του (φαρίνας). Πρόκειται για ένα βολικό συστατικό που συνδυάζει το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με τη σωστή αναλογία διογκωτικών παραγόντων. Αυτό σημαίνει ότι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι υπάρχουν ήδη στο αλεύρι αυτό.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, συνδυάζοντας 1½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι για κάθε φλιτζάνι αλεύρι.

Το μαγικό στη συνταγή για ζύμη πίτσας συμβαίνει όταν το μπέικιν πάουντερ, που περιέχει το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αντιδρά με την οξύτητα του ελληνικού γιαουρτιού. Το οξύ ενεργοποιεί το μπέικιν πάουντερ και επιτρέπει στη ζύμη της πίτσας να φουσκώσει καθώς ψήνεται στο φούρνο. Έτσι δημιουργείται μια νόστιμη κρούστα γρήγορα και χωρίς κόπο, σε σύγκριση με συνταγές για ζύμη που απαιτούν τη χρήση μαγιάς.

Το μόνο που χρειάζεται να θυμάστε είναι η σωστή αναλογία δύο προς ένα, αλευριού που φουσκώνει μόνο του και γιαουρτιού. Ανακατέψτε τα δύο υλικά σε ένα μπολ και μετά αρχίστε να ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια, για να δημιουργηθεί η ζύμη. Μην ανησυχείτε αν σας φανεί λίγο στεγνό και εύθρυπτο στην αρχή, ακολουθείστε τη διαδικασία. Καθώς δουλεύετε τη ζύμη με τα χέρια σας, θα μεταμορφωθεί μπροστά στα μάτια σας. Εάν η ζύμη είναι κολλώδης, προσθέστε περισσότερο αλεύρι μέχρι να γίνει εύπλαστη.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την εύκολη ζύμη για πίτσα στις συνταγές σας

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση σε οποιαδήποτε από τις αγαπημένες σας συνταγές για σπιτική πίτσα. Απλώς ψήστε την πίτσα στους 230 º C για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και το τυρί να λιώσει τέλεια πάνω στην πίτσα.

Εκτός από την παρασκευή νόστιμης ζύμης για πίτσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την συνταγή με δύο υλικά και σε άλλα πιάτα, όπως για παράδειγμα για να φτιάξετε καλτσόνε με λουκάνικα, χόρτα και τυρί ρικότα ή ρολά κανέλας ή για γλυκιά πίτσα με πραλίνα φουντουκιού και φρούτα.

Πηγή: thebest.gr
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ 

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathites
Συγκινητικό βίντεο: Μαθητές τραγουδούν το «Έλατο» στη νοηματική και γίνονται viral
Συγκίνηση προκαλεί η πρωτοβουλία μαθητών από τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη να ενώσουν τις φωνές του και όχι μόνο, τραγουδώντας το «Ω Έλατο» στη...
Συγκινητικό βίντεο: Μαθητές τραγουδούν το «Έλατο» στη νοηματική και γίνονται viral
γαλοπουλα
Γαλοπούλα: Γιατί την λατρεύουν τόσο πολλοί και πόσο υγιεινή είναι πραγματικά;
Από τα προϊόντα στο ράφι του σούπερμαρκετ, έως το κυρίως γεύμα των Χριστουγέννων, η γαλοπούλα προτιμάται παγκοσμίως ως η πιο υγιεινή επιλογή κρέατος...
Γαλοπούλα: Γιατί την λατρεύουν τόσο πολλοί και πόσο υγιεινή είναι πραγματικά;