tirokauteri
Η συνταγή για την άπαιχτη τυροκαυτερή του Μαραθωνίτη

Το Κουτούκι του Μαραθωνίτη στο Παγκράτι είναι στέκι πάνω από 50 χρόνια. Ξεκίνησε από κρασοπουλειό συνέχισε ως ψησταριά και σήμερα είναι ταβερνάκι με διαλεχτούς μεζέδες και μια τυροκαυτερή όνειρο!

Όσα τραπέζια έχει αυτό το κουτούκι, τόσες είναι και οι πιατέλες με τα αρνίσια παϊδάκια που σερβίρονται. Αυτό είναι το πιο δημοφιλές πιάτο τους.

Εξίσου νόστιμα είναι όμως και τα παϊδάκια από προβατίνα, όπως και αυτή η τυροκαυτερή που σας παρουσιάζουμε. 

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  600 γρ. φέτα
  •  250 γρ. γιαούρτι
  •  1 κουτ. σούπας πολτός από καυτερές πιπεριές, πράσινες ή κόκκινες ή ανάμεικτες (πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια, τις ψήνουμε στον φούρνο και τις αλέθουμε στον πολυκόφτη – υπολογίζουμε περίπου 1/2 καυτερή πιπεριά κέρατο ή 2-3 πιπερίτσες τσίλι)
  •  1/2 πιπεριά Φλωρίνης, ψημένη, καθαρισμένη και πολτοποιημένη στον πολυκόφτη
  •  70 ml ελαιόλαδο
  •  πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε την τυροκαφτερή του Μαραθωνίτη: Τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση κατά βούληση.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βάρναλης
Μεγάλη Παρασκευή κατά Κώστα Βάρναλη στο "Φως που καίει"
Η είσοδος της μάνας του Χριστού στο έργο, παρουσιάζεται από τον ποιητή σαν ανθρώπινη μάνα, στον επιτάφιο θρήνο της, που κλαίει το νεκρό της παιδί, με...
Μεγάλη Παρασκευή κατά Κώστα Βάρναλη στο "Φως που καίει"