spaggeti
Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη σπαγγέτι «aglio e olio»

H πιο λιτή ιταλική μακαρονάδα γίνεται μόνο με τα υλικά του τίτλου της: σκόρδο και λάδι.  

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  500 γρ. σπαγγέτι
  •  1 καυτερή πιπερίτσα φρέσκια, πολύ ψιλοκομμένη
  •  2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  •  40 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προαιρετικά

  •  ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  λίγος χυμός λεμόνι (1 κουτ. σούπας)
  •  λίγο φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, καλά κοπανισμένο)
  •  τα φύλλα από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  •  λίγη παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (περίπου 150 γρ.)

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε σπαγγέτι aglio e olio αρχικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα σπαγγέτι για 1 λεπτό λιγότερο από όοο αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα το σκόρδο και την πιπερίτσα.
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και το δεντρολίβανο.
  • Προσθέτουμε τα σπαγγέτι, κατευθείαν από την κατσαρόλα με πιρούνα μαζί με το λιγοστό νερό που θα μεταφέρουν, αν θέλουμε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό και μοιράζουμε στα πιάτα.
  • Πασπαλίζουμε αν θέλουμε, με παρμεζάνα και σερβίρουμε τα σπαγγέτι aglio e olio.

Δείτε το βίντεο

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα