paidaki
«Το παιδί μου έφυγε με φρικτούς πόνους, σφάδαζε από τους πόνους, έφυγε μαρτυρικά, γιατί;», αναρωτήθηκε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 9χρονου που χάθηκε από ιατρικό λάθος.

Ο χειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος κατηγορήθηκε για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη, που υπέστη σοβαρές κακώσεις στην κοιλιά όταν είχε πέσει από το ποδήλατό του, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε οχτώ μήνες κάθειρξη με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, όμως ο εισαγγελέας εφετών πρότεινε ποινή κάθειρξης τριών ετών.

«Το παιδί μου έφυγε με φρικτούς πόνους, σφάδαζε από τους πόνους, έφυγε μαρτυρικά, γιατί;», αναρωτήθηκε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 9χρονου που χάθηκε από ιατρικό λάθος.

«Το παιδί είχε παραισθήσεις. Ήταν στην ανάνηψη και εκλιπαρούσε σε βοήθεια. Η τελευταία του λέξη ήταν βοήθεια. Δεν άντεχε άλλο από τους πόνους και οι γιατροί δεν έκαναν τίποτα. Τελικά στην επέμβαση του έβγαλαν 63 εκ. σάπιο έντερο. Έστειλαν το παιδί εσπευσμένα στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και μέσα σε τέσσερις ώρες έφυγε», είπε η μητέρα.

Αυτό που η ίδια δεν μπορεί να διανοηθεί είναι η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών του χειρουργού από τους συναδέλφους του, αλλά και από τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Λαμίας.

«Ήρθαν μάρτυρες υπεράσπισης οι χειρουργοί και ο διευθυντής της κλινικής. Με έχει σοκάρει η στάση τους και η προσπάθεια συγκάλυψης. Πώς το έκαναν αυτό; Δεν έχουν παιδιά αυτοί οι άνθρωποι;», αναρωτήθηκε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-thrania_0_8_0.jpg
28 Φεβρουαρίου - Τέμπη: Εκπαιδευτικοί κι μαθητές κλείνουν τα σχολεία
Εκπαιδευτικοί και μαθητές ζητούν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, ανήμερα της επετείου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, και καλούν σε μαζική...
28 Φεβρουαρίου - Τέμπη: Εκπαιδευτικοί κι μαθητές κλείνουν τα σχολεία