To όνειρο των choco lovers, τα μαλακά και γεμάτα σοκολάτα μπισκοτάκια, θέλουν μόνο 20 λεπτά προετοιμασία.
Υλικά
Μερίδες: περίπου 700 γρ.
2 κούπες μερέντα
2 αυγά
1 κάψουλα βανίλιας
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για το πλάσιμο
Διαδικασία
- Για τα μπισκότα με μερέντα, βάζουμε τη 1 κούπα μερέντα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανίλια και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας.
- Αλευρώνοντας τα χέρια μας συνεχώς, γιατί η συγκεκριμένη ζύμη είναι κολλώδης, πλάθουμε γρήγορα μικρές, ισομεγέθεις μπάλες, βάρους περίπου 30 γρ. Αν πλάσουμε μπισκότα μεγαλύτερου μεγέθους, αυξάνουμε το χρόνο ψησίματος.
- Τις ακουμπάμε στη λαμαρίνα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.
- Κολλάμε τα μπισκότα ανά δύο με λίγη μερέντα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) από τη δεύτερη κούπα που έχουμε κρατήσει.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση