kantaifi
Πώς να φτιάξετε κανταΐφι με φυστίκια Αιγίνης

Πώς να φτιάξετε το τέλειο σιροπιαστό κανταΐφι με φυστίκι Αιγίνης.

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταψάκι 20 εκ. – 8 κομμάτια

Για το κανταΐφι

  •  1 πακέτο φύλλο κανταΐφι (450-500 γρ.), ξεπαγωμένο (αν είναι κατεψυγμένο)
  •  200 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο, ζεστό, αλλά όχι καυτό
  •  300 γρ. ψίχα από φυστίκια Αιγίνης, σπασμένα
  •  50 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  •  1 κουτ. γλυκού κανέλα

Για το σιρόπι

  •  600 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  500 ml νερό
  •  1 ξυλάκι κανέλας
  •  100 γρ. μέλι

Διαδικασία

Κανταΐφι

  • Για το κανταΐφι με φυστίκια Αιγίνης ξεκινάμε και αφήνουμε το κανταΐφι για λίγη ώρα εκτός συσκευασίας, ώστε να ξεραθεί.
  • Το θρυμματίζουμε σε μικρά κομμάτια τρίβοντάς το στις παλάμες μας ή στον πολυκόφτη, σε δόσεις.
  • Προσέχουμε να μη γίνει σκόνη, θέλουμε απλώς να σπάσουν οι κλωστές του σε μικρά κομμάτια.
  • Το αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να βραχεί καλά όλο το κανταΐφι.
  • Απλώνουμε τη μισή ποσότητα σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. και το ισιώνουμε πιέζοντας απαλά με τις παλάμες μας.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φυστίκια Αιγίνης με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
  • Σκορπίζουμε αυτό το μείγμα ομοιόμορφα στο κανταΐφι του ταψιού.
  • Καλύπτουμε με το υπόλοιπο βουτυρωμένο κανταΐφι, πιέζοντας ξανά απαλά με τις παλάμες μας μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  • Φουρνίζουμε το κανταΐφι στο μεσαίο ράφι του φούρνου και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει βαθύ χρυσαφένιο χρώμα.

Σιρόπι

  • Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
  • Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
  • Πετάμε την κανέλα. Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  • Ξεφουρνίζουμε το ταψάκι με το κανταΐφι και, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε αργά με το χλιαρό σιρόπι.
  • Αφήνουμε κατά μέρος για τουλάχιστον 1-2 ώρες, μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και να κρυώσει το κανταΐφι.
  • Το σερβίρουμε κομμένο σε τριγωνικά κομμάτια.
     

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ματια
Μάτι και καρκίνος: Πώς αναγνωρίζεται το Χοριοειδικό Μελάνωμα
Η Μαρία Πευκιανάκη, εξειδικευμένη οφθαλμίατρος στην οφθαλμική ογκολογία, εξηγεί ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο, πώς γίνεται η διάγνωση και ποιοι είναι...
Μάτι και καρκίνος: Πώς αναγνωρίζεται το Χοριοειδικό Μελάνωμα
lexi
Βροτολοιγός: Μια αρχαία λέξη γεμάτη δύναμη και τραγικότητα
Η ελληνική γλώσσα κρύβει μέσα της λέξεις βαθιάς σημασίας και ποιητικής έντασης, και μία από τις πιο εντυπωσιακές είναι η «βροτολοιγός».
Βροτολοιγός: Μια αρχαία λέξη γεμάτη δύναμη και τραγικότητα