Έφτασε και στην Ελλάδα η «επιδρομή» των κοριών, καθώς περισσότερα από ένα είναι τα ξενοδοχεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα συγκεκριμένα έντομα.
Ο γεωπόνος-εντομολόγος Γιώργος Σιχάνης, αποκάλυψε στο Open ότι πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα καταλύματα airbnb, καθώς και τουλάχιστον ένα νοσοκομείο.
«Καθημερινά μας παίρνουν τηλέφωνα… Έχουμε κρούσματα σε νοσοκομεία, ξενώνες. Υπήρχαν τα φαινόμενα αυτά και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των μετακινήσεων έχουμε περισσότερα κρούσματα», τόνισε.
«Τα σημάδια με τα οποία αναγνωρίζουμε το πρόβλημα είναι τα χαρακτηριστικά τσιμπήματα στα γυμνά μέρη του σώματος που δεν καλύπτουν τα ρούχα, το λεγόμενο “γαζί”, συνεχόμενα τσιμπήματα στη σειρά», εξήγησε.
Στη συνέχεια, επιθεωρεί το χώρο κάποιος ειδικός, «θα βρούμε μαύρες κηλίδες και αυγά, στο στρώμα, τις ραφές, τις ακμές του κρεβατιού, στο κομοδίνο, στις πρίζες, πίσω από κάδρα, κουρτινόξυλα, ακόμη και στα γύψινα τελειώματα στο ταβάνι».
Παρακίνησε το κοινό να μην φοβάται τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται, καθώς είναι εγκεκριμένα για χρήση σε κατοικημένους χώρους. Σημείωσε ότι ο καθαρισμός «είναι μια μακροχρόνια δέσμευση, δεν λύνεται με μία φορά. Θα χρειαστεί να ξανάρθει ειδικός και περισσότερες από 1-2 φορές, σε διάστημα κάποιων εβδομάδων ή μηνών».
«Ο κοριός είναι έντομο-ταξιδιώτης, θα έρθει στο τσαντάκι μας, στα πράγματά μας, στα ρούχα μας. Εμείς θα τον μεταφέρουμε στα σπίτια μας και σε όποιον άλλο χώρο. Έτσι μετακινείται», συμπληρώνει.
Αντίστοιχα, υπάρχουν περιπτώσεις σε ελαφρές κατασκευές τοιχοποιΐας, όπως οι γυψοσανίδες, να περάσουν τα έντομα από τον ένα χώρο στον άλλο, όπως σε ξενοδοχεία ή άλλα κτίρια.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση