γρίφοι
Μπορείτε να λύσετε αυτόν τον πανεύκολο γρίφο που έχει που έχει «κάψει» όλο το διαδίκτυο

Ένα απλό μαθηματικό πρόβλημα έχει βάλει μπελάδες στους χρήστες του διαδικτύου κι έχει viral, παρότι η απάντηση είναι εύκολη.

Το πρόβλημα ανέβηκε στο Twitter και έβαλε πολλούς χρήστες στη διαδικασία να... ξεσκονίσουν τα μαθηματικά του σχολείου. Μάλιστα, ο χρήστης με το όνομα @NoContextHumans, ο οποίος το ανέβασε, ισχυρίστηκε ότι ακόμη προσπαθούν να το λύσουν.

Στην ανάρτησή του υπάρχει ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων και ένα χειρόγραφο σημείωμα που αναφέρει: «Ένας άντρας έκλεψε από το ταμείο ενός καταστήματος 100 δολάρια. Στη συνέχεια αγόρασε αγαθά αξίας 70 δολαρίων από το συγκεκριμένο κατάστημα, χρησιμοποιώντας το χαρτονόμισμα (των $100) που έκλεψε και παίρνει ρέστα $30. Πόσα χρήματα έχασε το κατάστημα;».

grifos

Η ανάρτηση έχει προβληθεί περισσότερες από 50 εκατομμύρια φορές και έχει συγκεντρώσει χιλιάδες σχόλια, τα οποία δίνουν τις πιθανές απαντήσεις. Η γκάμα των απαντήσεων κυμαίνεται από τα $30 έως τα $200 με τον κάθε χρήστη να αιτιολογεί την απάντησή του.

Κάποιος έγραψε: «Τα αρχικά $100, τα ρέστα $30 και άλλα $70 η αξία αποθέματος=$200 συνολικά», ενώ ένας άλλος σημείωσε: «Ζημιά $170. Είναι δύο ξεχωριστές συναλλαγές. Μία απώλεια τα $100 και στη συνέχεια η απώλεια του προϊόντος $70. Τα $30 είναι μέρος της πρώτης απώλειας».

Ωστόσο, η σωστή απάντηση είναι πιο απλοϊκή. Ένας χρήστης εξήγησε: «Ο άντρας παίρνει $100 από το ταμείο. Στη συνέχεια δίνει $100 στον ιδιοκτήτη για να αγοράσει αγαθά. Όμως, ο ιδιοκτήτης έχει χάσει αγαθά αξίας $70. Επίσης, χάνει $30 όταν δίνει ρέστα. Άρα αγαθά αξίας $70 + ρέστα $30= $100».

Αρκετοί συμφώνησαν με κάποιον να λέει: «Οποιαδήποτε άλλη απάντηση εκτός από τα $100 είναι λάθος. Όσο απλό κι αν φαίνεται πολλοί εξακολουθούν να μην το βρίσκουν», ενώ άλλος πρόσθεσε: «Ο κόσμος σκέφτεται υπερβολικά πολύπλοκα. Δεν έχει να κάνει με αυτό που αγόρασε ο άνθρωπος. Στο τέλος της ημέρας, η χασούρα θα είναι $100».

Τέλος ένας τρίτος ανέφερε: «Είναι εύκολο... Με τι μπήκε ο άντρας στο κατάστημα; Απάντηση, με τίποτα. Με τι έφυγε από αυτό; Με ρέστα $30 και εμπόρευμα $70».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vroxi_kakokairia_kataigida_kairos
Ανατροπή στον καιρό: Πότε έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Αναμένεται έκτακτο δελτίο
Καιρός: 38άρια έως αύριο και από Πέμπτη επικίνδυνες καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – «Έρχεται» έκτακτο δελτίο
Ανατροπή στον καιρό: Πότε έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Αναμένεται έκτακτο δελτίο
atm_syntaxi-1024x768.jpg
Συντάξεις Αυγούστου 2024: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής
Συντάξεις: Αλλαγές στις ημερομηνίες πληρωμής - Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον e-ΕΦΚΑ για τις οριστικές ημερομηνίες πληρωμής των...
Συντάξεις Αυγούστου 2024: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής