kastana
Ποια είναι τα 5 μυστικά για να απολαύσετε πεντανόστιμα κάστανα

Ο χειμώνας είναι η εποχή του και κάθε χρόνο ανυπομονούμε να τα βράσουμε ή να τα ψήσουμε και να απολαύσουμε αυτόν τον πεντανόστιμο καρπό. Τι πρέπει, όμως, να θυμόμαστε για να μας πετύχουν;

Μυστικό #1:

Διαλέγετε πάντα σφιχτά και βαριά κάστανα και αποφεύγετε αυτά με το σπασμένο τσόφλι και τις ρωγμές. 

Μυστικό #2:

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε κάποια για να τα καταναλώσετε αργότερα, κάντε το σωστά για να μην τα καταστρέψετε. Βάλτε τα σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες στο ψυγείο για 2 εβδομάδες κι αν θέλετε περισσότερο χρονικό διάστημα, τότε επιλέξυτε την κατάψυξη. 

Μυστικό #3:

Για να τα βράσετε και να τα αξιοποιήσετε σε μικρά κομμάτια, κόψτε τα στη μέση και βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μόλις τα πιέσετε θα βγουν εύκολα από το τσόφλι και θα μπορέσετε να τα αξιοποιήσετε με όμορφο σχήμα ακόμη και στα πιάτα σας. 

Μυστικό #4:

Για να τα χρησιμοποιήσετε ολόκληρα σε ένα πιάτο σαν γαρνιτούρα, χαράξτε τα χιαστί στη βάση τους, βράστε τα για 25-30 λεπτά σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανοίξει λίγο η φλούδα και αφού βράσουν, καθαρίστε τα όσο είναι ζεστά, γιατί μετά η εξωτερική φλούδα σκληραίνει. Έπειτα προσθέστε τα στο μείγμα σας στην κατσαρόλα ή το ταψί τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος.

Μυστικό #5:

Δοκιμάστε να τα καταναλώσετε και με άλλους τρόπους, όπως πουρέ: βράστε καθαρισμένα κάστανα, καθαρίστε τα και αφού βράσουν καλά, πολτοποιήστε τα. Βράστε τον πολτό τους για λίγο ακόμα με βούτυρο και γάλα και στη συνέχεια συνδυάστε τα με βρασμένες πατάτες, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί και προσθέτοντας λίγο αλάτι, γάλα και βούτυρο ακόμα. Σημειώστε ότι για ένα κιλό πατάτες θα χρειαστείτε μισό κιλό κάστανα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxolikes-katharistries.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Να μην τολμήσουν να απολύσουν εργαζόμενη!»
«Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εισήγηση της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης-Πεύκης για την απόλυση 15 σχολικών καθαριστριών και να επαναπροσληφθούν όλες»
Εκπαιδευτικοί: «Να μην τολμήσουν να απολύσουν εργαζόμενη!»
biden.jpg
ΗΠΑ: «Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν
«Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν – Εντείνεται η πίεση για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του
ΗΠΑ: «Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2024: Το ΦΕΚ για 82 μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 και ώρα 08:00 και λήγει τη Δευτέρα...
ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2024: Το ΦΕΚ για 82 μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο