Το χαρτί ψησίματος είναι πολύ βολικό και πολύ χρήσιμο για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, το οποίο μας επιτρέπει να ψήσουμε μεγάλες ποσότητες φαγητού ενώ παράλληλα το ταψί μας πλένεται πάρα πολύ εύκολα αφού ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα.
Τοποθετώντας χαρτί ψησίματος πάνω στο ταψί μας μπορούμε να ψήσουμε σχεδόν τα πάντα: πίτες, ψωμί, πιτάκια, πίτσες, γλυκά… Ωστόσο, υπάρχει ενδεδειγμένος τρόπος να το χρησιμοποιούμε;
Η απάντηση κι εδώ δεν είναι ένα «ναι» ή ένα «όχι». Εξαρτάται από το χαρτί.
Τα περισσότερα χαρτιά ψησίματος που κυκλοφορούν στην αγορά είναι διπλής όψης, οπότε δεν έχει σημασία η πλευρά που θα το χρησιμοποιήσουμε καθώς είναι πανομοιότυπες και οι δυο.
Υπάρχουν άλλα χαρτιά που έχουν μια ελαφριά στρώση σιλικόνης στο ένα τους μέρος, ώστε να κάνουν το ψήσιμο ακόμη πιο εύκολο και να μειώνουν τις πιθανότητες να κολλήσει το φαγητό ή το γλυκό πάνω στο χαρτί.
Πώς το καταλαβαίνετε; Με την αφή. Όπου υπάρχει σιλικόνη, η πλευρά είναι πιο λαμπερή και πιο λεία με αποτέλεσμα το χέρι μας να γλιστράει πιο εύκολα πάνω της.
Οπότε κάθε φορά που αγοράζετε αντικολλητικό χαρτί, να ελέγχετε αν και οι δυο πλευρές του είναι όμοιες, ώστε να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 31/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη