Γεύμα
Δείτε τη λίστα και δεν θα θέλετε να τα δοκιμάσετε

Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής είναι γνωστά, πολλά λαχανικά, πολλά φρούτα, προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και προϊόντα ολική άλεσης είναι οι συστάσεις για μια υγιεινή διατροφή παγκοσμίως.

Ωστόσο κάποιες φορές πρέπει να αναμετρηθούμε και με τις ανθρώπινες αδυναμίες, γι αυτό  και ο κόσμος είναι γεμάτος ευφάνταστα και κυρίως παχυντικά πιάτα. Κάποια φαίνονται ιδιαίτερα λαχταριστά, ωστόσο κάποια άλλα φαίνεται να ξεπερνάνε τα όρια και να μας αφήνουν προβληματισμένους για το αν θα θέλαμε να τα δοκιμάσουμε ή όχι.

Acaraje, Βραζιλία

Τα acaraje είναι μαυρομάτικα φασόλια που πλάθονται σε κεφτεδάκια, τηγανίζονται σε φοινικέλαιο και έπειτα γεμίζονται με «πάστες» μπαχαρικών από γαρίδες, φιστίκια και… ακόμα περισσότερο φοινικέλαιο.

Churros, Ισπανία

Οι Ισπανοί ξεκινούν τη μέρα τους με churros. Πρόκειται για τηγανητή ζύμη, βουτηγμένη στη ζάχαρη και στη κανέλλα. Αν δεν έχετε πτοηθεί ακόμα, να σας πούμε ότι τρώγονται βουτηγμένα σε ζεστή λιωμένη σοκολάτα.

Poutine, Καναδάς

Από μόνη της, η ταπεινή πατάτα είναι ένας σχετικά υγιεινός υδατάνθρακας. Στα χέρια, όμως των Καναδών, μετατρέπεται σε poutine – τηγανιτές πατάτες πνιγμένες σε σάλτσα με κομμάτια γιαούρτι και τσένταρ. Το πιάτο περιέχει 740 θερμίδες και 41 γραμμάρια λίπους.

Khachapuri, Γεωργία

Αν σας φαίνεται βαρετό να τρώτε σε πιάτο, δοκιμάστε το παραδοσιακό γεύμα της Γεωργίας που σερβίρεται μέσα σε μια «βάρκα» από ψωμί. Η βάρκα αυτή είναι γεμάτη λιωμένο τυρί. Πάνω του βρίσκεται ένα τηγανητό αυγό. Τέλος, για ακόμα μεγαλύτερη «απόλαυση», πάνω από το αυγό ένα μεγάλο κομμάτι βούτυρο!

Κρέπες με Nutella, Γαλλία

Οι παραδοσιακές κρέπες τηγανίζονται σε βούτυρο, ενώ 2 κουταλάκια του γλυκού Nutella περιέχουν 200 θερμίδες, εκ των οποίων οι 110 είναι λίπος.

Aligot, Γαλλία

Το πιάτο αυτό σερβίρεται στο Aubrac, ένα μικρό χωριό της Γαλλίας. Περιέχει πουρέ πατάτας, βούτυρο, κρέμα, σκόρδο και λιωμένο τυρί, όλα μαζί ανακατεμένα σε ένα πιάτο. 1 κουταλάκι του γλυκού Aligot περιέχει το 6% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας κορεσμένου λίπους.

Τηγανιτές μπάρες Mars, Σκωτία

Και όμως είναι μπάρες Mars, τηγανισμένες μέσα σε κoυρκούτι. Η εταιρεία έχει δηλώσει πως το τηγανιτό αυτό γλυκό δεν συμβαδίζει με τους στόχους της, που είναι ένα «υγιεινό και δραστήριο» lifestyle.

Jalebi, Ινδία

Η τηγανητή ζύμη είναι ανθυγιεινή από μόνη της. Η Ινδία, όμως, ανεβάζει τα πράγματα σε άλλο επίπεδο: τηγανητή ζύμη βουτηγμένη σε σιρόπι ζάχαρης. Για την ολοκλήρωση τη συνταγής, προστίθεται λίγη ακόμα… ζάχαρη.

Καλτσόνε, Ιταλία

Ένα καλτσόνε χρησιμοποιεί την ποσότητα ζύμης που έχει μια ολόκληρη πίτσα. Βέβαια, μια πίτσα είναι 3-4 μερίδες, ενώ το καλτσόνε προορίζεται για να το φάει ένας άνθρωπος μόνος του.

Ramen, Ιαπωνία

Η παραδοσιακή Ιαπωνική σούπα περιέχει noodles σε ζωμό κρέατος, διάφορα άλλα κρέατα και λαχανικά. Σας ακούγεται υγιεινό; Να σας πούμε πως ο ζωμός κρέατος είναι φτιαγμένος από βοδινό, λαρδί και λάδι και περιέχει μια διόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα λίπους!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskalos
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων
Προκήρυξη – πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση κενών θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων Προκηρύσσεται
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων
φάρμακα
Σοκ σε φαρμακείο της Αθήνας: Πουλούσε ληγμένα σκευάσματα μερικά εκ των οποίων ήταν για βρέφη
Έλεγχος της ΕΑΔ σε φαρμακείο μετά από καταγγελία για πώληση ληγμένου φαρμακευτικού σκευάσματος για βρέφη
Σοκ σε φαρμακείο της Αθήνας: Πουλούσε ληγμένα σκευάσματα μερικά εκ των οποίων ήταν για βρέφη
EKPA
Η ελληνική γλώσσα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ
Δύο δραστηριότητες του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ
Η ελληνική γλώσσα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ