Μήπως ο καιρός είναι κρύος και σας έχει λείψει μία ζεστή και γευστική σούπα;
Τότε σίγουρα θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή για σούπα με κόκκινη πιπεριά.
Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 2 κίτρινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1 μέτριο ή 2 μικρά κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
- 3 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- ¼ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες από ένα βάζο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 κουτί γάλα καρύδας (425 γρ.)
Προαιρετικά Υλικά
- φρέσκος μαϊντανός, για το γαρνίρισμα
- νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
Προσθέτουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τα κολοκυθάκια, τις κόκκινες πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, τον κόλιανδρο, το κύμινο, το αλάτι και την καπνιστή πάπρικα. Αφήστε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε με το καπάκι μερικώς ανοιχτό για 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε τη σούπα με ένα μπλέντερ προσεκτικά (ακολουθώντας τις κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας που συνοδεύουν για το ανακάτεμα ζεστών φαγητών στο μπλέντερ) μέχρι να γίνει πολύ λεία.
Ρίχνουμε ξανά τη σούπα στο τηγάνι και προσθέτουμε το γάλα καρύδας.
Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Περιχύνουμε με μαϊντανό και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση