Όταν παραγγέλνεις κρέας σε ένα εστιατόριο, ο σερβιτόρος πάντα ρωτάει πώς το προτιμάς ψημένο και αν δεν ξέρεις τη διαφορά μεταξύ του κάθε τρόπου ψησίματος, κινδυνεύεις να βρεθείς με ένα υπερβολικά ωμό ή με ένα παραψημένο για τα γούστα σου κρέας. Δες λοιπόν τι σημαίνει τι, για να αποφεύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις.
* Blue ή Blue rare ή Seared: Το κρέας έχει περάσει από δυνατό τηγάνι, αλλά το εσωτερικό του είναι ακόμη σχεδόν κρύο και ουσιαστικά ωμό.
* Black & Blue: Είναι το ίδιο με το blue, απλώς αλλάζει η εξωτερική επιφάνεια η οποία είναι αρκετά πιο σκούρα γιατί το τηγάνι είναι πιο καυτό.
* Rare: To εξωτερικό του κρέατος έχει γκρίζο προς καφετί χρώμα και το εσωτερικό του είναι κόκκινο με αρκετά υγρά και λίγο ζεστό. Η θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος δεν ξεπερνά τους 50–52 βαθμούς.
* Medium Rare: Το εσωτερικό του έχει ρoζ χρώμα και θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος είναι στους 55οC.
* Medium: To εξωτερικό του κρέατος έχει σκούρο καφέ χρώμα και στο κέντρο ανοιχτό ροζ. Η θερμοκρασία του είναι στους 63οC.
* Medium Well: Η θερμοκρασία του κρέατος φτάνει στους 68οC και υπάρχει μια ευδιάκριτη διχρωμία, με το εξωτερικό να έχει σκούρο χρώμα και το κέντρο ανοιχτό ροζ.
* Well done: Η θερμοκρασία του κρέατος έχει φτάσει στους 73οC και δεν υπάρχει έντονη διχρωμία ανάμεσα στο κέντρο και στο εσωτερικό του.
Τα παραπάνω θα σου φανούν πολύ χρήσιμα και όταν ψήνεις κρέας στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα θερμόμετρο κουζίνας.
Πηγή: olivemagazine
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη