αγαλμα
Τι συμβόλιζε το μικρό πέος στην αρχαία Ελλάδα;

Είναι μια ερώτηση με αξιολόγηση… που πολλοί από εμάς έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή όταν βρισκόμαστε σε ένα μουσείο: γιατί οι άνδρες στα ελληνικά αγάλματα έχουν όλοι μικρό πέος; Ενώ η ανατομία των ελλήνων θεών που απεικονίζονται σε μάρμαρο και μπρούντζο δεν ήταν ποτέ μέτρια, τα τελευταία χρόνια πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ο ανδρισμός τους δεν ταιριάζει με το μεγαλείο των λαξευμένων κοιλιακών και των διογκωμένων δικεφάλων τους, όπως μεταδίδει η New York Post.

Αμέτρητοι ιστορικοί έχουν επίσης εντυπωσιαστεί από τη σεμνή φύση των φαλλών που εμφανίζονται στα εμβληματικά αγάλματα, συμπεριλαμβανομένων του Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου και του Χάλκινου Αγάλματος του Αρτεμισίου, που πιστεύεται ότι παριστάνει τον θεό του ουρανού, τον Δία.

Γιατί λοιπόν οι άνδρες που τιμούνται στα ελληνικά γλυπτά έχουν όλοι μικρό πέος; Όπως αποδεικνύεται, δεν είναι μια ατυχής σύμπτωση… Ο ιστορικός Paul Chrystal διεξήγαγε έρευνα για το αρχαίο titbit, δημοσιεύοντας τα ευρήματά του στο βιβλίο του In Bed with the Ancient Greeks το 2016.

«Το μικρό πέος ήταν σύμφωνο με τα ελληνικά ιδανικά της ανδρικής ομορφιάς», είπε. «Ήταν ένα σύμβολο της υψηλής κουλτούρας και ένα παράδειγμα πολιτισμού».

Ενώ, αντίθετα, οι διεφθαρμένες και ανεπιθύμητες φιγούρες στην αρχαία μυθολογία «αποδίδονταν με πολύ μεγάλα, όρθια γεννητικά όργανα, μερικές φορές σχεδόν τόσο ψηλά όσο ο κορμός τους. Τα μεγάλα πέη ήταν χυδαία και έξω από την πολιτιστική νόρμα, κάτι που προτιμούσαν οι βάρβαροι της εποχής», εξήγησε ο Paul Chrystal.

Αυτή η εντυπωσιακή πληροφορία για τα πρότυπα ανδρικής ομορφιάς το 400 π.Χ. κοινοποιήθηκε πρόσφατα από τη χρήστη του TikTok, Ruby Reign – και το βίντεο που εξηγεί την έρευνα έγινε γρήγορα viral. «Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι οι Έλληνες συχνά παρουσίαζαν τους εχθρούς τους, τους Αιγύπτιους, τα πλάσματα του σάτυρου, ακόμα και τους ανόητους στις κωμωδίες με μεγάλα πέη – οπότε ήταν πολύ αρνητικό», ανέφερε.

«Το να έχεις ένα μικρότερο μόριο θεωρούνταν σημάδι αρετής, ευγένειας, αυτοελέγχου ή πειθαρχίας. Ενώ το να έχεις ένα μεγαλύτερο πέος ήταν σημάδι λαγνείας, λαιμαργίας και βαρβαρότητας, κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί είναι τελείως διαφορετικό από ό,τι συμβαίνει σήμερα».

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έμειναν αρκετά έκπληκτοι από την ενδιαφέρουσα αποκάλυψη, με κάποιους να μοιράζονται ξεκαρδιστικές απαντήσεις στην… απροσδόκητη ανακάλυψη. «Σίγουρα πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας», αστειεύτηκε ένας. «Γεννήθηκα πραγματικά σε λάθος γενιά», έγραψε ένας άλλος. «Θυμηθείτε, παιδιά, ήμασταν στην κορυφή, τώρα έχουν αναλάβει οι Βάρβαροι», είπε ένας άλλος. Ένας άντρας παρατήρησε, επίσης, ότι η πληροφορία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και υποσχέθηκε ότι θα τη μοιραστεί με «σχεδόν κάθε γυναίκα» που θα μπορούσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

leipsoi
Οι Λειψοί στην κορυφή των ελληνικών προορισμών για διακοπές
«Oι Λειψοί προσφέρονται για όσους προτιμούν μέρη χωρίς κοσμοσυρροή και με εύρος επιλογών για χαλάρωση, τοπική κουζίνα και εκδρομές»
Οι Λειψοί στην κορυφή των ελληνικών προορισμών για διακοπές
xalkiiki pisina
Χαλκιδική: Η Αγγελική κείτονταν νεκρή για 3 ώρες τον πάτο της πισίνας
Δεν μπορεί να πιστέψει ανθρώπου νους τα όσα συνέβησαν στην μοιραία κατασκήνωση της Χαλκιδικής, όπου η 8χρονη Αγγελική πνίγηκε στην πισίνα της.
Χαλκιδική: Η Αγγελική κείτονταν νεκρή για 3 ώρες τον πάτο της πισίνας
υπ_παιδειας
Υπουργείο Παιδείας: Διορισμοί μονίμων και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Τι ακολουθεί
Μια συνολική εικόνα για τους διορισμούς και τις προσλήψεις υποψηφίων εκπαιδευτικών 
Υπουργείο Παιδείας: Διορισμοί μονίμων και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Τι ακολουθεί