arni_pasxa
Υπουργείο Ανάπτυξης: Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και τα πασχαλινά προϊόντα

Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο φετινό "Καλάθι του Πάσχα" έχουν ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές σε σχέση με το 2023 σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Κάτι άλλωστε που αποτελούσε και βασική επιδίωξη του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα» όπως σχολιάζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αρνιού στα σούπερ μάρκετ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή λίγο κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό. Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν αρνί από 9,78 ευρώ μέχρι 9,99 ευρώ το κιλό.

Ακριβώς στα ίδια επίπεδα με το 2023 είναι και η τιμή στο κατσίκι, το οποίο είναι λίγο πιο ακριβό από το αρνί. Οι καταναλωτές μπορούν να το βρουν στο "Καλάθι του Πάσχα" ελάχιστα κάτω από τα 10 ευρώ έως και 10,99 το κιλό.

Αμετάβλητες παρέμειναν και οι τιμές στο τσουρέκι συγκριτικά με το 2023, ενώ μειωμένες εμφανίζονται οι τιμές σε προϊόντα όπως είναι τα αυγά ή η φέτα.

Όπως σχολίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα ίδια στελέχη, τα εργαλεία που παρέχει το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με την αγορά, αποδίδουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες των αλλεπάλληλων κρίσεων και των πληθωριστικών πιέσεων. Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν βασικά προϊόντα για να γεμίσουν το πασχαλινό τους τραπέζι σε ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές σε σχέση με το 2023. Και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται.

Επιπλέον όπως σημείωσαν τα ίδια στελέχη: «Το φρένο που μπαίνει στις τιμές βασικών προϊόντων του Καλαθιού του Πάσχα σε συνδυασμό με την ήδη παρατηρούμενη θετική απόδοση των μέτρων για τον έλεγχο των τιμών στα σούπερ μάρκετ δημιουργούν αισιόδοξο πλαίσιο προβλέψεων για περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τροφίμων, ο οποίος έχει ήδη υποχωρήσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός τροφίμων είναι στο 5,3% τον Μάρτιο 2024 από 8,2% τον Ιανουάριο. Έχει πέσει σχεδόν 3% σε δύο μήνες ενώ το τελευταίο δίμηνο οι τιμές των τροφίμων έχουν μειωθεί κατά 1,2%».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολεία
Ανεπαρκείς οι συνθήκες στο 4ο Λύκειο Ηρακλείου: Χωρίς κλιματιστικά εν όψει Πανελλαδικών
«Η αδιαφορία σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί»
Ανεπαρκείς οι συνθήκες στο 4ο Λύκειο Ηρακλείου: Χωρίς κλιματιστικά εν όψει Πανελλαδικών
doe
ΔΟΕ: Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Έκκληση για διάλογο με το ΥΠΑΙΘΑ
Αίτημα ΔΟΕ για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.
ΔΟΕ: Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Έκκληση για διάλογο με το ΥΠΑΙΘΑ
Παιδική πορνογραφία
Σκοτεινός ρόλος δασκάλου υποκριτικής: Διακινούσε χιλιάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας
Συνελήφθη ο 31χρονος Σάμουελ Γκονζάλες – Ανάμεσα στα θύματα βρέφη λίγων μηνών
Σκοτεινός ρόλος δασκάλου υποκριτικής: Διακινούσε χιλιάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας